zasiłek stały, a podjęcie pracy

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
izap

zasiłek stały, a podjęcie pracy

Post autor: izap »

Klient ma przyznany zasiłek stały. od 1 lipca br. pracuje, a w sierpniu otrzymał wynagrodzenie z lipiec. Zmieniam decyzję w sierpniu, czy wrześniu?
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zasiłek stały, a podjęcie pracy

Post autor: Krystynka »

Ja bym zmieniła w sierpniu
luizka

Post autor: luizka »

wyrejestrować z ubezpieczenia zdrowotnego z dniem podjęcia pracy, uchylenie decyzji od września - w sprawie zas. stałego - zmiana decyzji w miesiącu następnym po zmianie sytuacji( uzyskaniu dochodu)
izap

Ale w sierpniu/16 mam klientowi wypłacić jeszcze zasiłek stały?
izap

I jeszcze jedno - jeśli w lipcu mam go wyrejestrować z ubezpieczenia zdrowotnego to już wtedy muszę, chyba zmienić decyzję?
izap

Kochani... Pomóżcie... Proszę.
izap

Nikt nie pomoże :(? To jest dla mnie ważne, bo nie wiem, czy w piątek wypłacić zasiłek stały.
kropka.

Post autor: kropka. »

Wyrejestrowujesz z ubezpieczenia z dniem podjęcia zatrudnienia, a decyzję zmieniasz od września 2016r. Gdzie jest napisane, że osoba pobierająca zasiłek stały nie może pracować?
hhh

Post autor: hhh »

wyrejestrowanie od dnia podjęcia pracy, czyli od lipca. Jeśli zarobił więcej za lipiec niż kryterium dochodowe to nie wypłacasz mu w sierpniu stałego, bo się nie kwalifikuje (bierzemy dochód za lipiec, czyli z miesiąca poprzedniego, u nas nie jest ważna data wypłaty)
izap

A czy ma ktoś wzór decyzji - zmiana dotycząca składki zdrowotnej?
ODPOWIEDZ