jak zaliczacie wpłaty dłuznika? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 20 mar 2014, 16:30

To nie zrozumiałas ich co mówili, skoro uważasz że dobrze mówili i przeczysz sama sobie. Poza tym nie przesadzaj że to jest jakas straszna praca informowanie skarbówki, pracuję na Sygnity, mam ok 50 regularnych wpłat miesięcznie i zajmuje mi to max 10 minut.
~Aneta

Napisano: 20 mar 2014, 16:32

Ja nie byłam na szkoleniu, na szkoleniach mówią róznie, ja miałam kontrole z Urzedu Wojewódzkiego.
~Aneta

Napisano: 20 mar 2014, 16:33

i Urząd Wojewódzki mówi żeby zaliczać na najstarsze tak?
~lilka

Napisano: 20 mar 2014, 16:35

Tak, broniłam sie jak mogłam bo zaliczałam na biezace, napisałam wcześniej jak argumentowali swoje stanowisko przytaczając ten sam art na podsatwie którego ja przyznawałam na biezący. I jeszcze ten komunikat ministerstwa!
~Aneta

Napisano: 20 mar 2014, 16:37

He he, dobre. Też miałam w sierpniu 2013 r. kontrolę i rozliczanie dłużników mam OK.
Przyczepili się jedynie decyzji o zwrot, że są wydawane po terminie bo powinny być wydane do 30 października zgodnie z KPA - ha ha ha. Szkoda, że nie miałam wtedy wyroku, który nie określa terminu wydania takiej decyzji.
~Anka W.

Napisano: 20 mar 2014, 16:38

jaki komunikat ministerswta?
~lilka

Napisano: 20 mar 2014, 16:38

Zaliczałaś na bieżące, po kontroli miałaś zaliczać na najstarsze. I musiałaś poprawiać wszystko od 2009? Czy zmieniłaś po prostu tryb post. po kontroli?
~Ewelina

Napisano: 20 mar 2014, 16:41

Oto komunikat:
https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-ro ... tacyjnego/

Nic nie poprawiałam bo nie uważam ze mam źle:).
~Aneta

Napisano: 20 mar 2014, 16:47

Ten temat powraca co jakiś czas, i wychodzi jak zwykle, pół ludzi robi tak a pół inaczej, na podsatwie tych samych przepisów, dobre
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 16:50

to trzeba było zadać kontrolującemu proste pytanie:
komornik zalicza na bieżące, ty na najstarsze, komornik u siebie ma zadłużenie bieżące i wpłaca na ZA, ty dalej zaliczasz na FA. Za jakieś pół roku pisze, że umarza egzekucję ZA bo u niego spłacone. Kto ją wyegzekwuje? Kontrolujący?
~Elmer

Strona 5 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x