jak zamowć kartę dla nowej osoby??
jak zamowć kartę dla nowej osoby??
męża nie było...był za granicą... teraz chce kartę (żona i dzieci już mają) ... on wypełnił wniosek sam na siebie i przyniósł,,, jak ma być wydanie karty?? o uzupełnienie rodziny?? o dodanie nowego członka rodziny??>? kurde w systemie dopiero mam wniosek do obsłużenia.... i nie mogę dodać go do żadnej rodziny... .wyjdzie mi chyba jako odrębna rodzina (on sam) ..... nie wiem jak mam to zrobić....
Re: jak zamowć kartę dla nowej osoby??
możesz dodać go do rodziny, zrób tak:
w prawym górnym rogu są 4 zakładki (zmień status sprawy, wniosek, osoba, rodzina), kiedy wejdziesz w zakładkę rodzina będą dwie opcje : wskaż rodzinę, wyszukaj rodzinę, kliknij na jedno z nich i znajdź rodzinę gdzie jego zona była wnioskodawcą, wybierz odpowiednią i system przypisze Ci go do tej rodziny
ja bym dała jako uzupełnienie rodziny, nowy członek jest wtedy kiedy np. urodzi się dziecko
w prawym górnym rogu są 4 zakładki (zmień status sprawy, wniosek, osoba, rodzina), kiedy wejdziesz w zakładkę rodzina będą dwie opcje : wskaż rodzinę, wyszukaj rodzinę, kliknij na jedno z nich i znajdź rodzinę gdzie jego zona była wnioskodawcą, wybierz odpowiednią i system przypisze Ci go do tej rodziny
ja bym dała jako uzupełnienie rodziny, nowy członek jest wtedy kiedy np. urodzi się dziecko
dzięki. zrobiłam jako uzupełnienie rodziny. mam nadzieję że będzie ok. chociaż za uzupełnienie nie ponosimy żadnych kosztów.
nawet jak robimy sprawozd. to jest dodanie rodziny: 13,40, uzupełnienie 0, dodanie osoby 2,68 , dupikat 1,34//w sumie w systemie zrobiłam uzupełnienie rodziny i nie wiem czy mam liczyć koszt 0 zł czy 2,68 ??????......
ciekawe czy to źle nie wyjdzie w sprawozdaniu..... że jest uzupełnienie a liczę koszt.. dlatego wcześniej tak się nad tym zastanawiałam czy zrobić dodanie osoby czy uzupełnienie ( bo jak bym zrobiła przez dodanie osoby to automatycznie koszt by się zgadzał) a to usupełnienie to cholerka wie....... przy następnym półrocznym sprawozdaniu zadzwonię i się upewnię.
Oprócz jak zamowć kartę dla nowej osoby?? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
zatwierdzenie
przedłużenie kart
Wniosek elektroniczny
dziecko do 18 r.z
Osoba złożyła wniosek o KDR, a posiada juz karty
studencik
przedłużenie ważności
zmiana miejsca zamieszkania
Imiona na karcie
Dane do sprawozdania.
możecie dziś zamawiać karty????
podwójna ilośc kart