jak zareklamowac potwierdzoną KDR z błędnym terminem ważnośc - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 14 lut 2017, 10:00

Jak można "wycofac"czy zareklamować potwierdzoną KDR z błednym terminem ważności dla dziecka? Niestety przez pomyłke we wniosku zaznaczono termin jako -bezterminowo i taka karta przyszła przyszła zamiast do 18 r.ż. Niestety potwierdzając przyjęcie przesyłki sprawdzono dane ale nie zwrócono uwagi na to że jednemu dziecku przyznano bezterminowo kartę i co teraz? Reklamacje można złożyć mając opcje
-brak kart - reklamacja ilościowa, -odpada bo sie zgadza
-dane niezgodne ze złożonym zamówieniem - reklamacja jakościowa => tyle że zamówienie w tym przypadku było źle złozone na to jedno dziecko...???
-wady fizyczne - reklamacja jakosciowa ...?
Proszę o pomoc?
jarząbek

Napisano: 14 lut 2017, 13:03

Witam mam ten sam problem tyle tylko , że karta ma termin ważności krótszy niż do ukończenia 18 lat i jest w obiegu :( , proszę o pomoc co mam zrobić?
USER

Napisano: 14 lut 2017, 13:09

:( :( :( :( tak samo po przyjęciu przesyłki sprawdzono dane ale nie wrócono uwagi na datę ważności :( :( :( :( :( :( :( :(
po weryfikacji wszystkich kart według raportu wyszła w/w sytuacja
USER

Napisano: 14 lut 2017, 15:26

trzeba unieważnić kartę "błąd z winy pracownika", wpisać poprawne dane zamówić i wtedy przyslą nowe poprawne.
Gość

Napisano: 14 lut 2017, 15:37

Gość czy w moim przypadku podobnie mam unieważnić kartę jeżeli posiadacz ja użytkuje????
USER

Napisano: 15 lut 2017, 16:09

Moim zdaniem tak, wziąć od niego błędną kartę obciąć róg i trzymać w aktach a po przysłaniu poprawnej karty wydać ją użytkownikowi.
Pearlita

Napisano: 17 lut 2017, 11:08

unieważnić czy anulować?
USER

Napisano: 17 lut 2017, 16:40

Anulować. Unieważnienie jest w przypadku utraty prawa do posiadania karty, a tutaj nikt go nie utracił, jedynie funkcjonuje z kartą, na której są błędne dane.
Pearlita

Napisano: 20 lut 2017, 9:43

Pearlita :) dziękuje za pomoc
USER

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x