Dzisiaj odebrałam w systemie pierwszy wniosek elektroniczny. Wnioskodawca źle go wypełnił. Zaznaczył ważność karty dla wszystkich członków bezterminowo, dodatkowo nie załączył żadnych dokumentów. Co mam zrobić w takim przypadku? Dzwonić o uzupełnienie dokumentów, ale jak poprawić ten wniosek? Proszę o odpowiedź
Współczujemy od razu dzwonić może z pomocą do helpdeków i ministerstw, wszyscy są zajęci i przejęci sprawą i przeglądają dwa razy dziennie czy ktoś im problemu nie wyśle
Ja również otrzymałam już wniosek elektroniczny. Można go edytować tak też zrobiłam i terminy kart zmieniłam. Pan również nie dołączył załączników, skontaktowałam się z nim i tego samego dnia je otrzymałam. W systemie nie ma opcji drukuj, z tego co się dowiedziałam od Pań z KDR to ta opcja ma wejść od marca, gdyż system nie jest do tego obecnie przystosowany (śmiech na sali ehhh) jak drukować??? jak rejestrować wniosek ;/???? Jeśli klient nie dołączy dok. to pisać wezwanie o uzupełnienie dok. ważne z numeru PESEL w systemie można sprawdzić całą rodzinę.
Proszę mi powiedzieć czy w przypadku obsługi elektronicznej wniosku przy wysłaniu wezwania o uzupełnienie braków formalnych wniosku i całej obsługi wniosku elektronicznego potrzebny jest podpis elektroniczny???????