Hej, jaką bierzecie datę spłaty, gdy dłużnik sam wpłacił:
datę operacji, czy datę księgowania?
Zawsze brałam operacji, bo to data, kiedy dłużnik wpłaca, ale widzę, że komornik podaje mi datę księgowania.
Jaka data wpłaty dlużnika?
-
- Referent
- Zajmuję się: FA DM DE
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Jaka data wpłaty dlużnika?
a moje pytanie trochę inne,,, Na jakiej podstawie przyjęłaś wpłatę dłużnika???Emka2017 pisze: 19 maja 2025, 11:28 Hej, jaką bierzecie datę spłaty, gdy dłużnik sam wpłacił:
Zawsze brałam operacji, bo to data, kiedy dłużnik wpłaca, ale widzę, że komornik podaje mi datę księgowania.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Jeżeli komornik wysyła wpłatę, to dlaczego nie mielibyśmy tego przyjmować ? U nas każda wpłata od dłużnika jest księgowania.beatab pisze: 19 maja 2025, 11:45a moje pytanie trochę inne,,, Na jakiej podstawie przyjęłaś wpłatę dłużnika???Emka2017 pisze: 19 maja 2025, 11:28 Hej, jaką bierzecie datę spłaty, gdy dłużnik sam wpłacił:
-
- Referent
- Kontakt:
Bierzemy pod uwagę datę wpłynięcia pieniędzy na konto komornika ( i z tą samą datą wyliczamy odsetki ).Emka2017 pisze: 19 maja 2025, 11:28 Hej, jaką bierzecie datę spłaty, gdy dłużnik sam wpłacił:
Date księgowania bierzemy pod uwagę, gdy tak jak u nas piszemy informacje do księgowości, o tym że komornik przekazał kwotę danego dłużnika ( w tym rozpisujemy na co poszły pieniadzę czy odsetki, czy należność główna)
-
- Referent
- Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
- Kontakt:
Dzień dobry. Czyli jak dostajemy pieniądze od komornika to naliczamy odsetki z datą jaką komornik je odzyskał a nie jak wpłynęły do OPS ?
-
- Referent
- Kontakt:
Tak mnie uczono, (długo na funduszu nie pracuje) ale tak robię i wszystko się zgadza.kas321 pisze: 19 maja 2025, 12:34 Dzień dobry. Czyli jak dostajemy pieniądze od komornika to naliczamy odsetki z datą jaką komornik je odzyskał a nie jak wpłynęły do OPS ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW i FA
- Kontakt:
Ja też naliczam odsetki od daty kiedy dłużnik wpłacił pieniądze do komornika, a nie od daty kiedy komornik wpłacił pieniądze do ops
Oprócz Jaka data wpłaty dlużnika? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
decyzja wydana, jeszcze nie było wypłaty a wierzycielka dostała wpłatę od komornika
ROZLICZENIE NALEZNOŚCI
podniesione alimenty od kiedy przyznać
uzysk, alimenty, utrata - jak to przeliczyć
sprawozdanie kwartalne
Jaka podstawa decyzji
Dłużnik alimentacyjny
Przyjmowanie wpłat od dłuznika
Kiedy wysyłamy pismo do komornika
rozłożenie zadłużenia na raty
NP - dłużnik spłacony
dłużnik uchylający
Komornik