jaka kwota na DE od maja 2016 r. wyzsza czy niższa czy wyzs
jaka kwota na DE od maja 2016 r. wyzsza czy niższa czy wyzs
jaka kwota na DE od maja 2016 r. wyzsza czy niższa czy wyższa ?
oto jest pytanie ile ??
dokładnie to jest zawsze problem przy zapotrzebowaniu na II kw - NIGY nie wiadomo ile to będzie , a potem się krzywią na nas ,że robimy takie nadwyżki w zapotrzebowaniu ?
Re: jaka kwota na DE od maja 2016 r. wyzsza czy niższa czy
Zobaczymy jaką średnią cenę energii ogłosi prezes URE do 31 marca. Wydaje się że cena energii spada więc prawdopodobnie DE też będą niższe od dotychczasowych. Ale zobaczymy 

Przecież informacja o DE ukazała się jakieś 2-3 tygodnie temu.
Nic się nie ukazało. Informacja prezesa URE ma ukazać się do końca marca. W zeszłym roku był to 31.03.2015 r.
Info ukaże się tutaj:
https://www.ure.gov.pl/pl/stanowiska
Info ukaże się tutaj:
https://www.ure.gov.pl/pl/stanowiska
No i mamy podwyżkę, ale nie dla nas:(
Link wyżej.Ukazała się podwyższona cena 1 kWh a co za tym idzie zwiększy się dodatek energetyczny dla 1 os.11,29 zł ( tak wychodzi z wyliczeń, ale mogą to zaokrąglić albo i nie:)dla 2-4 os 15,68zł i dla gosp.powyżej 5 os.18,81zł.Więc znów zmiana decyzji .Kocham ta prace;/
To teraz czekamy na obwieszczenie Ministra Gospodarki w Monitorze Polski. Pewnie w kwietniu???
Witam. i pozdrawiam
Ja tak samo obliczyłam wstępne stawki DE, na podstawie Informacji Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki nr 15/2016 z dnia 29.03.2016 roku, ale zobaczymy co ogłoszą w MP. Czekamy na Ministra !!!
Pozdrowienia dla wszystkich
Ja tak samo obliczyłam wstępne stawki DE, na podstawie Informacji Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki nr 15/2016 z dnia 29.03.2016 roku, ale zobaczymy co ogłoszą w MP. Czekamy na Ministra !!!
Pozdrowienia dla wszystkich

Oprócz jaka kwota na DE od maja 2016 r. wyzsza czy niższa czy wyzs - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
kiedy składać wniosek o de?
kontrola z DUW
rozliczenie DE
nieodebrany de
de do energetyki
Konkubinat
osoby do de - zapotrzebowanie
do kiedy zwrot dotacji
obecna ustawa
wstrzymanie dodatku mieszkaniowego
rygor natychmiastowej wykonalności
wznowienie?