Witam, czterokrotnie byłam u klienta w celu przeprowadzenia wywiadu - nie zastałam nikogo. Wysłałam pismo o przybycie do Ośrodka i ustalenie terminu przeprowadzenia wywiadu, minęło 7 dni nie zjawił się. Co w takim przypadku wydaję za decyzję?
Wydanie decyzji odmownej lub przyznającej świadczenie, zawsze wymaga przeprowadzenia wywiadu, w takim przypadku wydaje mi się, że umarzasz postępowanie.
A może wydać decyzję o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
Klient składa wniosek.
Idziesz na wywiad - nie zastajesz go po kilkukrotnych wizytach.
Wysyłasz wezwanie - klient odbiera wezwanie - nie zgłasza się w wyznaczonym terminie - lub nie odbiera i poczta robi zwrot listu.
Idziesz jeszcze raz - nie zastajesz go.
Wydajesz decyzję o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia.
W uzasadnieniu podajesz że wyczerpałaś wszystkie możliwości przeprowadzenia wywiadu.
Wysyłasz decyzję - sprawa niezamknięta
Jak się odwoła do SKO (za pośrednictwem OPS) to wysyłasz dokumentację i czekasz na decyzję SKO
Podkreślam - takie jest moje zdanie.
My nie wydajemy decyzji w takiej sytuacji, bo nie odmawiamy pomocy z jakiegoś konkretnego powodu, ale nie mieliśmy możliwości poznania sytuacji (przeprowadzenia wywiadu). Wysyłamy wezwanie z terminem 7 dni na kontakt i informacją, że inaczej wniosek pozostanie bez rozpatrzenia - i po prostu zostaje bez rozpatrzenia, czyli bez decyzji.