Zwykle grupy robocze pracują z jedną i drugą stroną, cośtam ustalają. Jeśli osoba doświadczająca przemocy przyjdzie na spotkanie, to bierze w tych ustaleniach udział (w sensie: wie, co ona ma zrobić, co będą robić poszczególne służby, jakie są możliwości postępowania także w stosunku do osoby podejrzanej o stosowanie przemocy).
Bardzo dziękuję ale mam klientkę, która chce aby ją o wszystkim i tak informować, żadne argumenty nie trafiają do niej a poza tym stwierdziłam, że to nie jest przemoc tylko konflikt w rodzinie i chyba zamknę kartę bo już nie mamy sił do tej osoby.
Rozumiem, że klientka chce, ale Ty nie masz takiego obowiązku. Pamiętaj, że do procedury NK nie stosuje się KPA. Wszystko tajne przez poufne.
Jeśli konflikt, to zamykaj, NK jest po co innego
Dziękuję ślicznie nnnnnnnn ale doradź mi jeszcze w takiej sprawie, klientka chce aby jej zrobić xero pisma z prokuratury w którym napisano że nie dopatrzono się znamion przestępstwa, niby zgubiła ale jej nie wierzę i nie zrobiłam jej tego xera, czy dobrze zrobiłam, to są moje początki w prowadzeniu NK i dlatego dopytuję osób mądrzejszych od siebie.
Niech się zwróci do prokuratury po kopię. Jeśli to było pismo do niej, powinna dostać (od nich), jeśli nie, to nie. Nie kserujemy i nie udostępniamy żadnych dokumentów związanych z procedurą, tylko na żądanie sądu lub prokuratury.