jaka wysokość skł. zdrow. za maj zgodnie z komunikatem ZUS ? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 06 cze 2014, 13:20

zawsze odprowadzałem od kwoty przyznanego świadczenia.
Kontrola z ZUS była parę razy, nigdy się nie burzyli.
Twierdzenie Pani w ZUS podane przez telefon są jakieś dziwne.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:21

Elmer pisze:zawsze odprowadzałem od kwoty przyznanego świadczenia.
Kontrola z ZUS była parę razy, nigdy się nie burzyli.
Twierdzenie Pani w ZUS podane przez telefon są jakieś dziwne.
Elmer, wychodzi na to, że co kontrolujący to inna wykładnia .. ja tez jestem po kontroli .. tylko ten komunikat mną zachwiał
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:23

ewalu pisze:najlepsze ze ja zawsze odprowadzałam od podstawy świadczenia np. szo 520, nawet jak ktoś miał uprawnienia od 17 dnia miesiącaczyli wychodzi ze zle robiłam
to co zrobić korekty?
czy może "udać" ze nie wiedziałam i dla nowych osób robić "poprawnie"
Małgorzata
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 09 maja 2014, 9:18
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:23

nie rozumiem tej dzisiejszej młodzieży... Jeszcze nie ma weekendu a już się chwieją....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:24

Małgorzata pisze:
ewalu pisze:najlepsze ze ja zawsze odprowadzałam od podstawy świadczenia np. szo 520, nawet jak ktoś miał uprawnienia od 17 dnia miesiącaczyli wychodzi ze zle robiłam
to co zrobić korekty?
czy może "udać" ze nie wiedziałam i dla nowych osób robić "poprawnie"
ja robię i robić będę tak jak do tej pory ( w czym zostałam wczoraj utwierdzona :) )
składka zawsze 46,80
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:41

i teraz jest dylemat czy robić coś zgodnie z oficjalnym komunikatem ZUS czy zgodnie z tym co powiedziała pani Gosia z ZUS na telefon.....

Podejrzewam zresztą, że co ZUS to inna interpretacja
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:46

Elmer pisze:i teraz jest dylemat czy robić coś zgodnie z oficjalnym komunikatem ZUS czy zgodnie z tym co powiedziała pani Gosia z ZUS na telefon.....

Podejrzewam zresztą, że co ZUS to inna interpretacja
I like Gosia :lol:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:49

hm, jedną kiedyś lubiłem.....
Ale ona raczej w ZUSie nie pracuje....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 13:56

ja mam za ścianę .. fajna jest

Elmer, to już dawno zostało powiedziane, że no forum wymieniamy się swoim sposobem postępowania w pewnych sprawach, wiedzą (?), wizjami czy poglądami nie zawsze związanymi z pracą :lol: a każdy i tak robi jak uważa, jak mu każą ... :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:36

Elmer - plecam lekture art. 81 ustawy zdrowotnej..zwroc szczegolna uwage jak brzmi zapis co jest podstawa do SP, SZo czy teraz ZDo a co na przyklad zasilku stalego z pomocy spolecznej...podstawa od naszych swiadczen jest kwota przyslugujacego na podstawie ustawy swiadczenia ( a na podstawie ustawy przysluguje 520)...a podstawa zasilku stalego - kwota PRZYZNANEGO zasilku stalego..i skladke zdrowotna od zasilku stalego placi sie od tego co zostalo wyplacone w danym miesiacu, natomiast od naszych swiadczen placimy od tej wysokosci,ktora wskazuje ustawa...jesli w twoim ZUSie nie widza roznicy, to sie ciesz:) ale to nie znaczy,ze maja racje
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x