jaka wysokość skł. zdrow. za maj zgodnie z komunikatem ZUS ? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 06 cze 2014, 14:43

kb czytałem.
Zaznaczam, że za niepełny miesiąc zgodnie z ustawą przysługuje niepełna kwota zarówno SZO, ŚP jak i ZDO.
Zauważ ponadto, że zasiłek stały nie ma określonej stałej wysokości tylko maksymalną wysokość.
SZP, ŚP, ZDO ma stałą wysokość.
Jak dla mnie zapis ustawy jest jasny, komunikat ZUS również.
Nie wiem dlaczego z uporem maniaka się z tym kłócicie i powołujecie na sympatyczna Panią Gosię.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:47

ee ja tam sie na zadna goske nie powoluje, do nas na kontrole przyjezdza oblesny pan zenek;-) ale nawet bluzki z dekoldem nie pomogly i nie dal sie przekonac, ze mozemy odprowadzac takie skladki jak ty:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:48

bo Pan Zenek jest nowoczesny i woli gdy dekolty mają panowie.

Dla mnie komunikat jest jasny
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:52

ewalu pisze:
Elmer, to już dawno zostało powiedziane, że no forum wymieniamy się swoim sposobem postępowania w pewnych sprawach, wiedzą (?), wizjami czy poglądami nie zawsze związanymi z pracą :lol: a każdy i tak robi jak uważa, jak mu każą ... :D
nie kłócimy się :P
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:56

szkoda. Ja się lubię kłócić.
To zapobiega zanikowi szarych komórek
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 14:59

Elmer pisze:szkoda. Ja się lubię kłócić.
To zapobiega zanikowi szarych komórek
ok, możemy się pokłócić w poniedziałek :lol: ja uciekam .. mam trzy imprezy na weekendzie :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2014, 15:07

to w poniedziałek będziesz się leczyć a nie kłócić...
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 09 cze 2014, 7:41

ewalu i jak? Leczysz się? :)

A u mnie było robione że od przysługującego odprowadzane składki były.

A co z miesiącami z wyrównaniem, pisać coś o tym na decyzji? Bo coś mnie księgowa dopytywała.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 09 cze 2014, 10:54

Ja tez zawsze robiłam od pełnej kwoty po tym jak w 2004 r kazali nam to skorygować wszystkie składki odprowadzone w niepełnej kwocie
Ale teraz w związku z tym komunikatem napisałam do ZUS i odpowiedzieli tak :

w powołanym poradniku jest mowa, iż podstawę wymiaru stanowi kwota faktycznie wypłaconego świadczenia lub zasiłku, niniejszym jest odwołanie do dwóch rodzajów świadczeń.

Zgodnie z art. 17 ust. 4 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych świadczenie pielęgnacyjne przysługujące za niepełne miesiące kalendarzowe wypłaca się w wysokości 1/30 świadczenia pielęgnacyjnego za każdy dzień. Podobnie jest w przypadku osób pobierających specjalny zasiłek opiekuńczy oraz zasiłek dla opiekunów. Podstawę stanowi więc kwota wypłaconego świadczenia lub zasiłku
zxc

Napisano: 09 cze 2014, 10:56

heiland pisze:ewalu i jak? Leczysz się? :)

A u mnie było robione że od przysługującego odprowadzane składki były.

A co z miesiącami z wyrównaniem, pisać coś o tym na decyzji? Bo coś mnie księgowa dopytywała.
troszeczkę się podleczyłam ... żyję ... ale co to za życie jak drzwi się nie zamykają ;)
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x