JAKI BĘDZIE WYROK TRYBUNAŁU W SPRAWIE ŚWIADCZEŃ PIELĘGNACYJNYCH? - Świadczenia rodzinne

Strona 16 z 20    [ Posty: 192 ]

Napisano: 05 gru 2013, 14:57

Art. 145 A KPA
§ 1. Można żądać wznowienia postępowania również w przypadku, gdy Trybunał Konstytucyjny orzekł o niezgodności aktu normatywnego z Konstytucją, umową międzynarodową lub z ustawą, na podstawie którego została wydana decyzja.
§ 2. W sytuacji określonej w § 1 skargę o wznowienie wnosi się w terminie jednego miesiąca od dnia wejścia w życie orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego.
~monik

Napisano: 05 gru 2013, 14:57

ale tu chodzi o ŚP a nie SZO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
~565

Napisano: 05 gru 2013, 14:59

ale tu było zabrane z mocy ustawy wiec jakie postepowanie wznowić
~gosia

Napisano: 05 gru 2013, 15:00

~monik przyznasz SZO w kwocie 620 zł ? nie to trzeba zrobić ustawą i taka powinna być przygotowana juz na wypadek wyroku TK korzystnego dla opiekunów, wyrok jest korzystny czekać trzeba na ruch MPiPS
~565

Napisano: 05 gru 2013, 15:00

to co wkoncu mowia???????
~EEE

Napisano: 05 gru 2013, 15:01

wyrok jest korzystny dla opiekunów

TK teraz uzasadnia dlaczego orzekł korzystnie

zabranie prawa do ŚP tym którzy mieli bezterminowo jest niezgodne z art. 2 KRP trzeba czekać teraz co MPiPS zrobi z tymi co nie mają prawa do ŚP
~565

Napisano: 05 gru 2013, 15:02

teraz nasi prawnicy beda mieli zagwozdke jak to ugryźć...
wznowienie nie , bo nie było decyzji, a le z drugiej strony niezgodnosć oznacza ze dany artykuł znika z przepisów prawa , nie ma w ustawie przepisu który \"zabierał\" świadczenie. Znika od samego poczatku tak jakby go nie było
moim zdaniem my z urzędu będziemy przywracać świadczenia tym którzy jest stracili
wazne staną sie decyze które dawały im SP , bo nie ma przepisu który zabierał ????
takie moje gdybanie
~monik

Napisano: 05 gru 2013, 15:02

teraz nasi prawnicy beda mieli zagwozdke jak to ugryźć...
wznowienie nie , bo nie było decyzji, a le z drugiej strony niezgodnosć oznacza ze dany artykuł znika z przepisów prawa , nie ma w ustawie przepisu który \"zabierał\" świadczenie. Znika od samego poczatku tak jakby go nie było
moim zdaniem my z urzędu będziemy przywracać świadczenia tym którzy jest stracili
wazne staną sie decyze które dawały im SP , bo nie ma przepisu który zabierał ????
takie moje gdybanie
~monik

Napisano: 05 gru 2013, 15:03

niezgodny z konstytucją zapis dotyczył świadczenia a nie SZO
~monik

Napisano: 05 gru 2013, 15:06

ja miałem decyzje to moge wznowić :) trza bylo sluchac mazurkiewicza
~Jan

Strona 16 z 20    [ Posty: 192 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny