U mnie nowy termin liczy się od zwrotu akt sprawy z SKO. Jednak załatwienie zawieszenia prawa do emerytury długo trwa, więc ja nie czekałem z takim pismem.zniesmaczona35 pisze: ↑15 mar 2021, 8:58dałam odmowę na świadzcenie pielęgnacyune bo pani miała emeryturę, sko dało do ponownego rozpatrzenia że Pani ma donieść decyzję z zus o utracie prawa do emerytury i mam jej przyznać , czekałam 2 tygodnie bo mogła wnieść sprzeciw do sądu, chcę jej teraz wysłać wezwanie o dostarczenie decyzji z zus ale nie bardzo wiem w jakich terminach mogę się obracać
Dokładnie, zgadzam się z Tobą. SKO jak chce, to niech przyzna.madzia2 pisze: ↑31 mar 2021, 11:27Jak tak czytam o tych świadczeniach pielęgnacyjnych to widzę, że dużo tu odważnych. Szarak jak możesz przyznać ŚP przy zawieszonym świadczeniu emerytalnym czy rentowym wbrew ustawie. Trzymaj się ustawy a nie zaleceń SKO, jak chcą to niech przyznają na swoim poziomie, a nie w 1 instancji. Jeszcze nie wiemy który sędzia jaką nogą wstanie z łóżka i co wymyśli w następnym orzeczeniu Sądu. To wszystko prowadzi do totalnego chaosu a ludzie na tym korzystają obyśmy my za to nie zapłacili.