jakie koszty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 lip 2015, 10:30

Czy ktoś mógłby napisać jak liczymy koszty związane z uzupełnieniem rodziny, czy tak samo jak wydanie przedłużenia albo przyznanie karty nowemu czlonkowi czyli 2,68 zł????????????
Kasia12

Napisano: 08 lip 2015, 11:39

też miałam kiedyś ten problem i tak do końca odp nie uzyskałam :D bo w wyjaśnieniu kosztów realizacji mamy tak --- 2,68 zł za przyznanie kdr, gdy po przyznaniu kdr członkom rodziny wielodzietnej nastąpiła zmiana w liczbie członków rodziny wielodzietnej skutkującej koniecznością przyznania kolejnej karty - tu można by to podpiąć do momentu tego co wskazane w nawiasie :D (tzw."dodanie członka rodziny") lub w przypadku przyznania nowej karty członkowi rodziny wielodzietnej, który był już posiadaczem karty (tzw. "przedłużenie ważności karty"), bądź też w przypadku wydania zgodnie z art. 16 ust. 3 ustawy decyzji odmownej stwierdzającej utratę uprawnień dla członków rodziny wielodzietnej, który był już posiadaczem kdr.

Nie mam mowy nigdzie o uzupełnieniu ale ja policzyłabym te 2,68zł
mn28

Napisano: 08 lip 2015, 13:39

Dzięki wielkie. A decyzja odmowna 13,40 ?
Kasia12

Napisano: 08 lip 2015, 14:26

jeżeli to jest decyzja odmowna bo nie spełniają warunków przyznania to 13,40zł, z kolei jeżeli jest to decyzja odmowna stwierdzająca utratę uprawnień dla członka rodziny wielodzietnej, który był już posiadaczem karty to 2,68zł
mn28

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x