jakie macie dodatki z tytułu KDR
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: jakie macie dodatki z tytułu KDR
a ja jeszcze nie wiem co i jak , moja Pani Kierownik dopiero dziś wróciła po 4 miesięcznym zwolnieniu, wiem tylko tyle, ze całą tę dotację, którą dostaliśmy moja księgowa i księgowa UG przeznaczyły na wynagrodzenie dla pracownika ale jak w praktyce będzie tego nie wie nikt
u mnie obiecanki cacanki. Obietnica padła ale już raz też miałam obiecane i do dziś cisza więc pewnie mogę zapomnieć.
U mnie dali 300 zł (szał w porównaniu do Was
). Pani kierownik wyszła z założenia, że wydanie KDR nie jest strasznym kosztem dla ośrodka, papieru się zużywa tyle co nic, zużycie prądu tez bez zmian w związku z wydawaniem kart, więc znacząca większość (prawie wszystko) dali na wynagrodzenie dla pracownika. Bo w sumie tylko jemu doszło obowiązków i to on musi się spiąć żeby ogarnąć swoje dotychczasowe obowiązki i jeszcze KDR. A wnioskodawców będzie coraz więcej a nie mniej.

Witam u mnie ok.5zł. netto od wniosku- normalnie szał:)
Na dzień dzisiejszy w lipcu mam 25 wniosków złożonych. A to jest połowa lipca dopiero. Więc jeszcze się trochę uzbiera pewnie.
U nas powiedzieli, ze nie mogą dać więcej niż wynika z rozporządzenia.- koszt realizacji programu to 8,93zł. i oni zrobili plan na płce i pochodne i dostane ok 5 zł - na jedną rodzinę.
zastanawiam się skąd u was takie kwoty - 200zł, 300zł??
zastanawiam się skąd u was takie kwoty - 200zł, 300zł??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a skąd u nas kwoty - 0 zł?
np. 50 rodzin x 8,93 = 446,50 zł - 300,00 zł szkolenie - 100,00 delegacja - papier lub druki= 0,00 zł !!!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ha ha, chodzi o to, że ta dotacja nigdy nie miała być u nas przeznaczona na wynagrodzenie
Oprócz jakie macie dodatki z tytułu KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
czy zgłaszać KDR do GIODO
dziecko studiujące i pracujące
ile mam czasu na wprowadzenie wniosku
szkolenie z pracownikiem MPIPS
Szkolenie KARTA DUŻEJ RODZINY
szkolenie Speranza
jak podejrzec wnisoki wysłane
POMOCY
Porozumienie międzygminne
wzór decyzji odmownej
jak to załatwić w praktyce
z ciekawości :)