Jakie media są jeszcze tak pokazywane w mediach?

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
~Łukasz

Jakie media są jeszcze tak pokazywane w mediach?

Post autor: ~Łukasz »

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/rozglosn ... omosc.html

Ja myślę, że fakt \"rośnięcia w siłę\", nie bierze się sam z siebie. Coś jednak odbiorców przyciąga.
~z netu

Re: Jakie media są jeszcze tak pokazywane w mediach?

Post autor: ~z netu »

\" \"Mężczyzna, który zainicjował atak, został aresztowany. Pielgrzymów-fanatyków jedynie to rozjuszyło - atakowali nawet funkcjonariuszy policji, a potem zebrali się pod komisariatem w Częstochowie, gdzie głośno i agresywnie domagali się uwolnienia aresztowanego mężczyzny\"

Oto sensacyjna wiadomość, jaka obiegła w poniedziałek wiodące media i znalazła się na stronie wiadomosci24.pl.

Problem w tym, że opis prowokacji ekipy Polsatu, która nie posiadając akredytacji próbowała zakłócić spokój podczas mszy świętej na Jasnej Górze dementuje sama częstochowska policja.

Dziś po wypowiedzi rzecznik prasowej Komendy Miejskiej Policji w Częstochowie, podinspektor Joanny Lazar wiadomo już, że nikogo nie aresztowano. Nikt nie atakował funkcjonariuszy, a pod komisariatem nie zebrał się żaden tłum „rozjuszonych pielgrzymów”. Nikt z ekipy telewizyjnej Polsatu nie złożył również wniosku o ściganie za rzekome pobicie i zniszczenie sprzętu.

Są świadkowie i filmy nakręcone telefonami komórkowymi, które demaskują prowokatorów ze stajni Solorza.

Ciekawy jestem czy z takim samym rozmachem media będą prostować kłamstwa, które podawały zupełnie bez żadnej weryfikacji.

Jako, że mieszkam w Częstochowie, to przypomniała mi się pewna historia sprzed dwóch lat. Działo się to również podczas Pielgrzymki Słuchaczy Radia Maryja. Wtedy to dziennikarze TVN24 próbowali podobnych sztuczek, lecz doświadczeni pielgrzymi nie dali się sprowokować.

Wtedy to bezsilni dziennikarscy pałkarze, jako zbulwersowaną działalnością ojca Rydzyka jedną z pielgrzymek, przedstawili znaną częstochowską \"medalikarę\" (miejscową naciągaczkę przypinającą tandetne dewocjonalia), rzeczywiście rozżaloną ciągłymi apelami ojców Paulinów, aby zgromadzeni unikali podobnych jak ona oszustów.

Kłamstwo poszło w Polskę, a tylko miejscowi mieli kupę śmiechu z profesjonalizmu ekipy z ulicy Wiertniczej w Warszawie.\"
~Łukasz

Re: Jakie media są jeszcze tak pokazywane w mediach?

Post autor: ~Łukasz »

Ależ tępota w tym polsacie i pośmiewisko. Chociaż nie to nawet śmieszne nie jest. To jest tragiczne, a w efekcie również i smutne.
ODPOWIEDZ