jakie odsetki? i czy odsetki z bieżących? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 maja 2010, 12:41

Jakie odsetki się nalicza? W ustawie jest, że ustawowe, ale mój kierownik twierdzi że jak się to na kalkulatorze w Internecie liczy, to trzeba zaznaczyć: zaległości podatkowe (czyli stopa procentowa 10 % a nie 13 % jak to mają ustawowe...)
Więc ja już nic nie wiem... :(
I czy odsetki też mogę potrącić z bieżacej wypłaty świadczeń?
~Bemol

Napisano: 09 lip 2010, 11:35

nalicza sie ustawowe odsetki 13%, tak odsetki potrąca sie z bieżących, ja z księgową tak naliczamy
~joanna

Napisano: 09 lip 2010, 12:02

joanno udzielasz mylnych informacji odsetek nie możemy potracać art. 30 ust.6 \"Kwoty nienależnie pobranych świadczeń rodzinnych ustalone ostateczną decyzją podlegają potrąceniu z wypłacanych świadczeń rodzinnych\"
~m

Napisano: 09 lip 2010, 14:26

no ciekawe że jestes piewrszą osoba która tak mówi, bo nie pracuje i nie zajmuje się nienaleznie pobranymi świadczeniami od wczoraj, czyli rozumiem że moja księgowa jest głupia ?!

chyba nawet nie wiesz jak sie dokonuje potrąceń??!!
~joanna

Napisano: 09 lip 2010, 14:35

proponuję joanno relanium i do ministerstwa zapytanie, możesz być zaskoczona,
~m

Napisano: 09 lip 2010, 15:34

polecam szkolenie z programu sygnity, jesli na takim pracujesz
~joanna

Napisano: 09 lip 2010, 15:36

a ja zyczę powodzenie podczas kontrli w twoim dziale;-)))
~joanna

Napisano: 12 lip 2010, 13:30

ja licze 13% od pierwszego dnia miesiaca nastepujacego po miesiacu , w którym przestała być uprawniona śwaidczen, np. zasiłek piel. nie przysługiwal od 01.02.201r. to licze 13% od 153 zl od 01.03.2010r. aż do dnia wydania decyzji o śwa, nienl. pobranych z pouczeniem w decyzji , że wartość odsetek każdego dnia wzrasta np, o0,22 (to już w kalkulatorze obliczyc trzeba) i w podstawie prawnej daję między innymi . 30
~justa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x