jeden sprawca - dwie ofiary
jeden sprawca - dwie ofiary
Jeśli w trakcie jednego zdarzenia przemocowego jeden domownik stosuje przemoc wobec dwóch członków rodziny, to wypełnia się dwie niebieskie karty (z uwagi na dwie ofiary przemocy) czy też jedną niebieską kartę ( z uwagi na jednego sprawcę przemocy) wpisując dane obu ofiar ?
Re: jeden sprawca - dwie ofiary
miałam taką sytuację - wypełniłam na jednym formularzu- umieściłam dwie osoby doznające przemocy - zgłaszający , wobec której stosowana ......\'zgłaszający ..inna osoba-
A co z informacja o stanie zdrowia osoby ? Też na jednym formularzu NK ? Tam jest miejsce dla jednej ofiary. Przeglądając ten formularz widać, że ustawodawca nie przewidział takiej sytuacji. A NK cz. B - wręczać jednej czy obu ofiarom ? Cz. C chyba też wspólnie. Plan pomocy też wspólnie?.
Jednym formularzem NK można wykazać, że są dwie, trzy, a nawet dziesięć ofiar przemocy. Ale potem każdej z tych ofiar (wyjąwszy małoletnie dzieci) trzeba wręczyć kartę \"B\".
W związku z tym, co chyba oczywiste, każdą z ofiar trzeba z osobna zaprosić na GR i z każdą z nich wypełnić kartę \"C\".
W związku z tym, co chyba oczywiste, każdą z ofiar trzeba z osobna zaprosić na GR i z każdą z nich wypełnić kartę \"C\".
ludzie ale do czego ma służyć ta karta powiedzcie mi ?
mala, odpowiem Ci jak w reklamie PLAY.
Szczerze? Do d...
Szczerze? Do d...
Pardon, nie w reklamie PLAY, tylko INB Bank Śląski z Markiem Kondratem w roli głównej.
P.S. Choroba, zapędziłem się, co właściwie nie powinno dziwić, bo w tym ogromie oszołomiastych reklam naprawdę można dostać kręćka!
Ale jakże są one dochodowe?! Sam bym chciał zarobić na nich choć parę groszy....
P.S. Choroba, zapędziłem się, co właściwie nie powinno dziwić, bo w tym ogromie oszołomiastych reklam naprawdę można dostać kręćka!
Ale jakże są one dochodowe?! Sam bym chciał zarobić na nich choć parę groszy....
Oprócz jeden sprawca - dwie ofiary - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
wezwania i zaproszenia na ZI
wniosek o zamkniecie NK
szkolenia
znak pism?? ZI.. pomocy..
jak postąpić ?
Problem z ochrona zdrowia do grupy
dziecko ofiarą przemocy psychicznej
niebieska karta
NK oddzielne zamieszkanie
Kolejna NK w rodzinie
szukam pomocy materialnej
Re: DO JERRY\'EGO - emilka