jest piec brak węgla
-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
jest piec brak węgla
jak postępujecie w sytuacji kiedy podczas wywwiadu stwierdzono, jest piec brak węgla. twierdzą, że sa przed zakupem?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: jest piec brak węgla
A piec/kocioł przystosowany do spalania węgla? Za co mieli kupić?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
przede wszystkim gdzie mieli kupić

oj Tomku, Tomku.... proponuję również sprawdzać, czy to co pokazują jako węgiel to nie pomalowane kamienie....
-
- Referent
- Zajmuję się: Pfron
- Kontakt:
wiem, że nie ma gdzie i nie ma za co...ale niestety u nas decyzja "góry" taka, żeby sprawdzać czy jest węgiel:):):)
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
aha, ok... wyrazy współczucia....
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS/DW
- Kontakt:
Z jednej strony skoro klient oświadcza - w CEEB i we wniosku, że węgiel stanowi jego paliwo, a go nie ma - to chyba coś tu nie gra. Skoro go nie ma, to nie może być paliwem używanym w gospodarstwie.
Ja jeszcze węglowca nie sprawdzałam, ale nie wiem jak postąpię, jak śladów węgla nie będzie miał żadnych. Znaczy że nieprawdę oświadcza, bo nie może palić czymś, czego nie ma - szczególnie ci co sobie na węgiel zamieniali. Jak zmienił drewno na węgiel dla dodatku, a węgla nie zobaczę, to raczej lipa będzie. Tylko że bądź mądry i to uzasadniaj. Po kij te wywiady, jak stwierdzę, że mnie gościu w balona robi, a ja mu mam dać dodatek, bo potem SKO mi to uwali
Ja jeszcze węglowca nie sprawdzałam, ale nie wiem jak postąpię, jak śladów węgla nie będzie miał żadnych. Znaczy że nieprawdę oświadcza, bo nie może palić czymś, czego nie ma - szczególnie ci co sobie na węgiel zamieniali. Jak zmienił drewno na węgiel dla dodatku, a węgla nie zobaczę, to raczej lipa będzie. Tylko że bądź mądry i to uzasadniaj. Po kij te wywiady, jak stwierdzę, że mnie gościu w balona robi, a ja mu mam dać dodatek, bo potem SKO mi to uwali

-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jak w CEEB jest węgiel i wniosek na węgiel to po co jechać na wywiad?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Jak mają po czasie deklaracje na węgiel, to na wywiad jedziesz. Albo brak deklaracji.roriyok pisze: 30 lis 2022, 18:23 Jak w CEEB jest węgiel i wniosek na węgiel to po co jechać na wywiad?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
W praktyce wtedy CEEB nawet nie ma po co brać pod uwagę pod kątem przyznać/nie przyznać.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Jak mi składa na wniosek węglowy a śladów węgla żadnych nie ma, to coś nie gra. Skoro pisze, że nim pali, a nie pali, to chyba ktoś tu chce wyłudzić dodatek.
Na CEEB nie muszę patrzeć, bo mi na wywiadzie uzupełni wedle stanu faktycznego, ale skoro mi nakłamał, a ja jadę to weryfikować i widzę, że inny stan faktyczny, to nie będę udawać, że jest ok.
Na CEEB nie muszę patrzeć, bo mi na wywiadzie uzupełni wedle stanu faktycznego, ale skoro mi nakłamał, a ja jadę to weryfikować i widzę, że inny stan faktyczny, to nie będę udawać, że jest ok.
Oprócz jest piec brak węgla - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Żądanie potwierdzenia ze starostwa
BUDYNEK REKREACJI INDYWIDUALNEJ - ODMOWA
gospodarstwa jednoosobowe jak traktujecie
dodatek osłonowy - nie odebrana druga transza
zgłoszenie do CEEB przez OPS
UW sprawozdania
2 wnioski na 1 adres
dodatek elektryczny
2 gospodarstwa - 2 różne źródła ogrzewania
notatka z wywiadu dodatek węglowy
Dodatek węglowy - lokale/gospodarstwa
drugi wniosek inny skład rodziny