Żądanie potwierdzenia ze starostwa
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Żądanie potwierdzenia ze starostwa
czy Wy również wymagacie dokumentów potwierdzających złożenie wniosku w starostwie o wydzielenie osobnego lokalu mieszkalnego ?
ja uważam, że nie ma na to podstawy prawnej, ale gminy w koło 0 nie wszystkie żądają takich dokumentów
i jestem w kropce już bo kierownictwo chce też iść tą drogą
ja uważam, że nie ma na to podstawy prawnej, ale gminy w koło 0 nie wszystkie żądają takich dokumentów
i jestem w kropce już bo kierownictwo chce też iść tą drogą
-
- VIP
- Kontakt:
Re: rządanie potwierdzenia ze starostwa
sory za błąd w nagłówku 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
U nas gminy naokoło również żądają takiego potwierdzenia (jeśli piec współdzielony). My też będziemy żądać jakiegoś oświadczenia, że wykonali kroki formalne.
Natomiast jeśli mają osobne piece, to przyznajemy bez oświadczenia.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Żądanie potwierdzenia ze starostwa
To rozumiem, że będąc konsekwentnym, jeśli takiego zaświadczenia strona nie dostarczy, dasz odmowę?
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ja się zapytam: gdzie w Ustawie jest mowa o "krokach formalnych" ? dokumentach ?noteev pisze: 01 gru 2022, 10:19 To rozumiem, że będąc konsekwentnym, jeśli takiego zaświadczenia strona nie dostarczy, dasz odmowę?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Odpowiadam: NIGDZIE
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- VIP
- Kontakt:
mi tu kierownictwo o dyscyplinie finansowej, o zwrotach wciąż mówi, więc szczerze strach cokolwiek przyznać
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Na ten sam artykuł z ustawy (bo czy dwa piece czy jeden ustawa mówi to samo i nie różnicuje) od jednych coś chcecie a od innych nie? No kosmos...Arla pisze: 01 gru 2022, 9:11 U nas gminy naokoło również żądają takiego potwierdzenia (jeśli piec współdzielony). My też będziemy żądać jakiegoś oświadczenia, że wykonali kroki formalne.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
No, kosmos. Jak byś się nie obrócił, to dupa z tyłu.kalina.malina pisze: 01 gru 2022, 12:02Na ten sam artykuł z ustawy (bo czy dwa piece czy jeden ustawa mówi to samo i nie różnicuje) od jednych coś chcecie a od innych nie? No kosmos...Arla pisze: 01 gru 2022, 9:11 U nas gminy naokoło również żądają takiego potwierdzenia (jeśli piec współdzielony). My też będziemy żądać jakiegoś oświadczenia, że wykonali kroki formalne.
Decyzja kierownika (ale jeszcze nie do końca pewna). Podobno można to przyklepać uzasadnieniem do wniesionej poprawki (którego nigdzie nie mogę znaleźć)o wykluczeniu energetycznym. Jeśli jest jeden piec, to nie ma wykluczenia energetycznego. Jeśli każda rodzina ogrzewa się własnym piecem i dodatek był przyznany jednej, to ta druga jest wykluczona energetycznie a poprawka miała zapobiegać wykluczeniu energetycznemu.
Ponadto jeśli wszystkim by przyznawać, to byłby to powrót do pierwszej wersji ustawy, która przecież była znowelizowana i te przepisy znowelizowane obowiązują.
Takie usłyszałam uzasadnienie. I bądź tu mądry.
- thorgal70
- Referent
- Zajmuję się: Wszystkim i niczym
- Kontakt:
Bierzemy tylko oświadczenie wnioskodawcy.
Jak u was tak kierownictwo każe, to raczej nie macie wyjścia. Nie ma się co szarpać.
Jak u was tak kierownictwo każe, to raczej nie macie wyjścia. Nie ma się co szarpać.
Z poważaniem
Oprócz Żądanie potwierdzenia ze starostwa - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Dodatek weglowy - 1 grudnia wpłynął pocztaą
uwzględnienie odwołania dodatek węglowy
korekta wniosku juz zakończonego
uwzględnienie odwołania do decyzji o przyznanie DW
plan na dodatek węglowy
Dodatek osłonowy po 2 grudnia
2 dodatki wypłacone na 1 adres
Dodatek elektryczny
BUDYNEK REKREACJI INDYWIDUALNEJ - ODMOWA
gospodarstwa jednoosobowe jak traktujecie
dodatek osłonowy - nie odebrana druga transza
zgłoszenie do CEEB przez OPS