Jest uzasadnienie TK - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 31 gru 2013, 11:34

Jeżeli umorzyć postępowanie to co napisać: postępowanie stało się bezprzedmiotowe bo.....co????
~iga

Napisano: 31 gru 2013, 11:48

Wodolejstwa w uzasadnieniu na dwie strony cytowanego za \"miszczami\" i między wierszami gdzieś insynuacja, że postępowanie nigdy przedmiotowe nie było, a każdy zwróci uwagę tylko na wytłuszczoną sentencję. Potem sko niech się martwi. Sko też nie będzie miało nawet jak po nas pojechać bo w sumie wniosek był i coś z nim trzeba zrobić, więc sko albo uchyli naszą decyzję i po 10 stronach wodolejstwa powie, że nie było potrzeby wydawania decyzji, albo utrzyma naszą decyzję w mocy i po 15 stronach wodolejstwa, zacytowaniu połowy art. z konstytucji, przytoczeniu kilkudziesięciu wyroków sądu utrzyma naszą decyzję w mocy, sprytnie wplatając z pewną nieśmiałością, żeby uzasadnienie odebrać bardziej intuicyjnie, niż bezpośrednio - bo utrzymanie w mocy to dla nich też będzie swego rodzaju wymuszona kompromitacja.
~west

Napisano: 31 gru 2013, 11:50

Do sprawy trzeba podejść psychologicznie.
~west

Napisano: 31 gru 2013, 11:56

Psychologa to ja chyba teraz potrzebuję bo mam taką sprawę i nie wiem jak ją ugryź a wszyscy mają to gdzieś...
~iga

Napisano: 31 gru 2013, 12:02

Toż Ci napisałem.
~west

Napisano: 31 gru 2013, 12:10

\"Dla mnie póki co decyzja o umorzeniu postępowania w zakresie żądania strony. \"

A dla mnie to raczej odmowa wszczęcia postępowania. art. 61a KPA - z innych uzasadnionych przyczyn postępowanie nie może być wszczęte - wyrok TK jest chyba uzasadnioną przyczyną.
~Iks

Napisano: 31 gru 2013, 12:13

przeczytałam, wiem, że to musi być taka poezja, ble ble ble bo cóż innego można tu wymyślić jak taki pasztet nam \"Mędrcy\" zrobili.
A na koniec życzę wszystkim przynajmniej na jedną noc szampańskiego humoru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~iga

Napisano: 31 gru 2013, 12:23

61a najbardziej pasuje.
~west

Napisano: 31 gru 2013, 12:43

odmowa wszczęcia postępowania wydaje się być najbardziej odpowiednia do tej sytuacji, ponieważ brak podstaw prawnych do żądania przez stronę wyrównania św. piel. /decyzja przyznająca św.piel. wygasła z mocy ustawy/, a wyrok TK nie daje podstaw do występowania z roszczeniem czy też do ponownego składania wniosku o św.piel.
~olaf

Napisano: 31 gru 2013, 12:49

Najwyżej sko każe wydać decyzję o umorzeniu postępowania.
~west

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x