jestem asystentem od 2 tygodni
-
- Praktykant
- Zajmuję się: jestem asystentem rodziny
- Kontakt:
jestem asystentem od 2 tygodni
Witam jestem asystentem od 2 tygodni nie mam w ogóle żadnego przygotowania bo po pierwsze nigdy nie pracowałam w pomocy społecznej a po 2 nie mam o tym zielonego pojęcia. Objęłam to stanowisko na okres około 2 lat na zastępstwo za poprzedniego asystenta. Błagam was powiedzcie mi jak to wszystko mniej więcej wygląda bo z samych teczek o rodzinie nie wiele się mogę domyśleć gdyż poprzedni asystent prowadził to wszystko zdawkowo aczkolwiek schludnie. od pracowników socjalnych wiem takie rzeczy na zasadzie ten pije tamten to.. a tamten tak... mam jechać na szkolenie po świętach ale do tego czasu pracownicy chcieli by żebym już gdzieś jeździła ale nawet nie wiem jak ja mam się za to zabrać
-
- Praktykant
- Zajmuję się: asystent rodziny
- Kontakt:
Re: jestem asystentem od 2 tygodni
Hej, Na samym początku wazne jest nawiązanie kontaktu z klientem, zapytaj czego oczekuje od Ciebie rodzina, z jakimi problemami sie boryka, na podstawie wstępnej analizy bedziesz mogła stworzyć z rodziną swój plan działania. ustal z rodzinami zasady współpracy, postaw granice, których nie mogą przekroczyć, z każda wizytą będziesz wiedziec więcej o rodzinie i wszystko będzie z górki:) też kiedys przejęłam rodziny po innym asystencie i początki bywają trudne, ale wszystko jest do wypracowania, powodzenia grunt się nie poddawać, powodzenia
ps. pamiętaj, tylko o tym że nie jesteś Bogiem i pewnych rzeczy nie da się zmienić:)
ps. pamiętaj, tylko o tym że nie jesteś Bogiem i pewnych rzeczy nie da się zmienić:)
Oprócz jestem asystentem od 2 tygodni - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Pismo ze szkoły o przemocy w rodzinie uczennicy
Młodszy Asystent Rodziny / Asystent Rodziny - nabór Warszawa
Zastępstwo Przewodniczącego ZI w czasie urlopu
asystent tylko rodzinie gdzie są dzieci?
Praca licencjacka - wywiad z asystentem rodziny
Młodszy Asystenta Rodziny / Asystent Rodziny 2 etaty
Strajk ?? jakie korzyści dla asystentów
Litteratura, książki, metody pracy z rrodzina
zakończenie współpracy z rodziną
Czas pracy asystenta rodziny.
Zaświadczenie o prowadzonej NK
Młodszy Asystent Rodziny / Asystent Rodziny Warszawa - zastę
Młodszy Asystent Rodziny / Asystent Rodziny Warszawa - umowa
Niebieska karta - procedura ...
Zmiana ustawy odnośnie Asystenta rodziny
grupa robocza stwierdza,że to konflikt w rodzinie, a nie prz