JESTEM NA STAZU PROSZE O POMOC - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 maja 2014, 9:42

bo tak bardzo chcialabym się wykazać
Prosze mi odpowiedziec na pytanie czy na to dziecko nalezy się jednorazowa zapomoga i zas rodz.
Pani X miala jedno dziecko i na to dziecko alimenty i jeszcze wykazywala dochod ojca tego dziecka i miala na malego zasilek rodz i świadczenie z funduszu alim
Teraz urodziła drugie dziecko I tu się dla mnie cyrk zaczyna Nie wiem co z tym fantem zrobic Przyniosła akt urodzenia i US ojca dziecka /to jest inny ojciec niz pierwszego dziecka/ ale na akcie urodzenia jest wpisany ten piwrewszy facet Pomozcie mi
Klaudia R.

Napisano: 14 maja 2014, 9:46

rozumiem przez to że ten pierwszy to mąż tej pani?
Jeśli tak to na drugie dziecko tej pani się nie należy nic, bo dalej musi dokumentować dochody tego pierwszego a skoro to nie jego dziecko wiec nie podpisze jej żadnych oświadczeń
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 9:55

Aneta dzieki A gdybym oddala tej Pani US tego drugiego Pana ? I tak :
mam na jedno dziecko alimenty od tego ojca ktorego jest US w papierach drugi akt urodzenia jest wlasciwie ojcem tego dziecka to czy wtedy moge na ta dwojke przyznac świadczemnia ?
Klaudia R.

Napisano: 14 maja 2014, 9:58

Klaudia R. pisze:Aneta dzieki A gdybym oddala tej Pani US tego drugiego Pana ? I tak :
mam na jedno dziecko alimenty od tego ojca ktorego jest US w papierach drugi akt urodzenia jest wlasciwie ojcem tego dziecka to czy wtedy moge na ta dwojke przyznac świadczemnia ?
no chyba nie bardzo bo oświadczenia o dochodach nieopodatkowanych musisz mieć od obojga rodziców a wątpię żeby ten nie ojciec podpisał oświadczenie
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 10:07

a ISTNIEJE JAKAŚ INNA SZANSA / cO MOZE ZMIENIC SIĘ ŻEBY MIALA PRAWO ? cZY JEŚLI ZMIENIĄ AKT URODZENIA TO BĘDZIE MIEĆ PRAWO DO ŚW RODZ NA DZIECI OBOJE ?
kLAUDIA r

Napisano: 14 maja 2014, 10:13

On podpisal te oświadczenia na poczatku roku zas 2013/14 jest jego US......Czyli prawodłowo to będzie tylko wtedy gdy sie rozwiedzie i ojcien dziecka uzna dziecko i będzie akt urodzenia z tym prawdziwym ojcem Tak ?
Klaudia R

Napisano: 14 maja 2014, 10:37

Może jeszcze KTOŚ ? Jakie to wszystko skomplikowane....
Klaudia R.

Napisano: 14 maja 2014, 10:41

liczy się akt urodzenia dziecka.
Jeżeli na akcie urodzenia dziecka jest poprzedni partner to od niego bierzesz wszystkie dokumenty. Chyba, że oświadczy, że nie wychowuje z nim wspólnie dzieci. Becik wtedy ewentualnie może dostać rodzinnego już nie.
Żeby wpisać prawidłowego tatusia w składzie rodziny to ma dwa wyjścia:
1. sądownie ustalić go tatusiem;
2. przyjąć jego oświadczyny i powiedzieć sakramentalne tak w USC
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 11:18

Dzieki Elmer Pozdrawiam czekałam na Ciebie...... tzn na to że sie odezwiesz....
Klaudia R.

Napisano: 14 maja 2014, 11:19

"czekałam na Ciebie....."
a już sobie robiłem nadzieję....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU