mam 2 wnioski gdzie kobiety zaznaczyły utratę bo zawieszona działalność z tyt. osobistej opieki na podstawie jakich dokumentów mam zrobić utratę? w urzędzie gminy na wniosku o zawieszenie nie jest zaznaczone że z tego tytułu, zus wystawił zaświadczenie o okresach opłacanych składek przy czym po datach jestem w stanie ogarnąć temat. Pytanie za 100 punktów co ma przedłożyć wnioskodawca jaki dokument z którego wynika zawieszenie z tyt, osobistej opieki. Bardzo proszę o podpowiedź
wiem że mecz jest ważniejszy też oglądam ale na litość nikt nie miał utraty z działalności? co ja mam przypadki na całą Polskę ?????????? Tomciu, Elmerku, Ewalu i inni doświadczeni POMOŻECIE?????????/
Kobieta o 20.27 to człowiek się do meczu szykuje i piwo otwiera a nie na forum wchodzi. https://www.zakladamyfirme.pl/artykul_na ... ckiem.html
zawieszający działalności z tytułu opieki musi to zgłosić w ZUS, więc żądasz od niego potwierdzenia z ZUS
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
u nas przynoszą dwa rodzaje dokuimentów, zaświadczenie z Zakładu Utylizacji Składek, że zawiesiła działalnosć w związku z opieką nad dzieckiem i została z tego tytułu zgłoszona do ubezpieczeń. Jest to najfajnieszy dokument bo jest wszystko jasne i klarowne, ewentualnie miałem też z raz czy dwa dokument ubezpieczeniowy z odpowiednim kodem ubezpieczenia. Nie pamiętam tych cyferek ale był dopisek że to chodzi własnie o to zawieszenie.
brnijmy w to dalej. czyli żadne potwierdzenie z gminy czy urzędu miasta nie musi być że bala bla bla zawiesiła na podstawie art., 14 a ust. 1d ( bo mam dokument na to że nie jest zawieszona na tej podsawie). Ostatecznie mam brać dokument Zusowki i Basta???????????????????????