kara porządkowa upomnienie

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
ks73

kara porządkowa upomnienie

Post autor: ks73 »

Pracownikowi węczono upomnienie, w związku z narażeniem na nie wykonannie przez innego pracownika badań okresowych przed upływem ich ważnosci. Badania okresowe kończą sie 31 października, skierowanie pracownik otrzymał 20 pażdziernika, a od 24 października do 31 bedzie na urlopie wypoczynkowym. Placówka świadcząca usługi z zakresu medycyny pracy pracuje od pn do piatku. W związku z bardzo dużą iloscią pacjentów w medycyne pracy, pracownik (szef) zmuszony był stać w długich kolejkach i prosić specjalistów o przyjecie na badanie. Suma sumarum, zaswiadczenie zostało uzyskane przez szefa jeszcze przed upływem tamtego starego ważnego. Szef zarzuca mi, ze zbyt poźno otrzymał skierowanie na badania okresowe i w sytuacji gdyby nie udało mu się tych badań zrobić, tonie zostałby dopuszczony do pracy, bo jak by wrócil z urlopu to nie miałby waznych badan okresowych. Nadmieniam, ze jego uw konczy się 31X, 1 I 2 LISTOPAD to dni wolne. Czy w takiej sytuacji szef może ukarać mnie porządkową - upomnienie z włączeniem do akt osobowych
li1

Re: kara porządkowa upomnienie

Post autor: li1 »

Miałam identyczną sytuację, musiałam przesunąć urlop o jeden dzień, żeby się wyrobić w terminie (dyrektor mi kazał). No proszę a tu paradoks. Nie daj się dziewczyno.
fixus
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: fixus »

Niech ci szefunio przedstawi przepis, który mówi, kiedy masz wręczyć skierowanie na badania (z jakim wyprzedzeniem).
Inna sprawa, że jeżeli wiedziałaś o tym, że idzie na urlop powinnaś mu odpowiednio wcześniej wręczyć skierowanie. U mnie z zasady skierowania idą juz miesiąc przed terminem.
Trochę dałaś ciała, bo obiektywnie ciężko było zrobić te badania w terminie, ale moim zdaniem brak jest podstawy do upomnienia z wpisem do akt.
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

a co zrobić jak dajesz miesiąc wcześniej a np. jest sezon urlopowy i nie ma okulisty?
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ