Karta Dużej Rodziny dziecko martwo urodzone
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SW,ZR,Śp,ZP
- Kontakt:
Karta Dużej Rodziny dziecko martwo urodzone
Powiedzcie mi co mam zrobić. Starsi rodzice trójki dzieci ( dwójka grubo po 40 żyje trzecie zmarło - w akcie urodzenia jest wpis dziecko martwo urodzone). Złożyli wniosek na karty dla siebie - nie wiem czy dziecko zmarło przy porodzie czy zaraz po.A dowiedziałam sie w USC że taki wpis jest zarówno dla dzieci które zmarły w trakcie porodu jak i kilka godzin po. Jak mam to sprawdzić? czy powinnam wysłać rodzicom zawiadomienie z art. 10? tylko jaki podać powód? a potem zażądać oświadczenia że dziecko urodziło się żywe bądź martwe?? i potem przyznać karty bądź zrobić odmowę? tylko na jakiej podstawie?? Masakra - nie wiem co powinnam zrobić.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
Re: Karta Dużej Rodziny dziecko martwo urodzone
Jeżeli w akcie jest ze dziecko urodziło się martwe to moim zdaniem nie należy się Karta, gdyż warunkiem jest to aby dziecko urodziło się żywe. Nawet jakby żyło kilka godzin, ale musiało urodzić się żywe. Chyba że ktoś może to rozumie inaczej
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
tak z wyjaśnień w SI KDR nawet wynikało że dzieci urodzone jako martwe nie są brane pod uwagę, warunkiem jest aby to dziecko urodziło się żywe i chyba musimy brać dane w tym momencie z aktu urodzenia, skoro pisze że urodziło się martwe, to niestety chyba nie możemy wliczać takiego dziecka
"To err is human, to forgive is divine"
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kdr
- Kontakt:
Zgadzam się z Wami, ale mam taką samą sytuację . W akcie pisze dziecko martwo urodzone, ale rodzic twierdzi, że dziecko żyło kilka minut a wpisano tak ze względu na mniejszą według szpital biurokrację...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
No to my nie jesteśmy w stanie już tego zweryfikować, dla nas podstawę w tej sytuacji stanowi to co jest w akcie urodzenia
Oprócz Karta Dużej Rodziny dziecko martwo urodzone - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Zagraniczne adresy dorosłych dzieci
KDR dla rodziców,którzy mieli dziecko w rodzinie zastepczek.
wniosek elektryczny a wydruk-problem
do kiedy przyznać kartę?do 25 r.ż czy do 30.09?
karta dla kolejnego rodzica jak wprowdzić
lista uprawnionych nie moze być pusta
Zmiana danych teleadresowych KDR
załącznik ZKDR-03 dwa czy jedno???
przyznane karty osobą niespełniającym uprawnieniam
Karta dużej rodziny wzór decyzji odmownej
Pierwszy WNIOSEK ELEKTRONICZNY
Czy dziecku niepełnosprawnemu, będącemu w związku małżeński
Zmiana miejsca zamieszkania...........................
co z rodzicem nieżyjącym i jego kartą??
Zmiana numeru telefonu w KDR....
czy przyznajecie małżonkom seniorom?