karta duzej rodziny mam dotacje jaki paragraf?
Re: karta duzej rodziny mam dotacje jaki paragraf?
HMMM A JA DAŁAM TYLKO NA 4210 I 4700 BO PRZESZKOLĘ OSOBĘ... NA WYNAGRODZENIE NIE DAŁAM ALE CHYBA TRZEBA BĘDZIE DAĆ TYLKO JAK TO WSZYSTKO ROZDZIELIĆ NP Z 1000 ZŁOTYCH SOMO SZKOLENIE KOSZTUJE OK 400ZŁ., TO ZOSTAJE 600 I DRUKI JAKIEŚ 200 TO ZOSTAJE EWNTUALNIE 400 NA WYNAGRODZENIE Z POCHODNYMI TO SZAŁU NIE MA. ALE PEWNIE TRZBA BEDZIE ZABEZPIECZYĆ 4010,4110,4120. A WY JAKI SYSTEM PRZYJELIŚCIE??
Ja dałam całość na 4010 a składki pokryję z własnych w końcu z czegoś trzeba będzie tę osobę za prowadzenie opłacić
Ja zadzwoniłam sobie do ministerstwa i tam powiedziano że są to środki na wydatki osobowe, wykonane rozmowy telefoniczne i wnioski
Inne pytanie. Skąd wynika kwota dotacji? Nas Gmina uszczęśliwiła upoważnieniem z już przyznana dotacją. Czy na to było jakieś zapotrzebowanie wysyłane, czy UW dał z urzędu taką kwotę?
co to znaczy "na wnioski" ? , na druki, na papier?
Wiecie co, przejrzałam ten cały "Informator" i przeczytałam Rozporządzenie RM i nigdzie nie jest napisane, co ma być finansowane z dotacji. Wydaje mi się, że to są takie "duże" kwoty, ze wystarczy na materiały biurowe, na wynagrodzenie nie ma szans. Chyba dam wszystko na § 4210.
Maja dzięki za informację. Z tego wynika, że najbezpieczniej będzie, jeżeli wydamy te ''duże pieniądze" pod koniec roku
Oprócz karta duzej rodziny mam dotacje jaki paragraf? - Księgowość przeczytaj również:
jakie KUP
odsetki zas. dla opiekuna 410?
plan finansowy- dochody
jaka prawidłowa kwota
odseki od zasiłków dla opiekunów małopolska
pomóżcie proszę
koszty uzyskania przychodu
ekwiwalent materiały biurowe
jaki paragraf
Umowa zlecenie ze stawką godzinową do 200 zl
prowizja bankowa FA
wysokość nadpłaty