Karta Dużej Rodziny - wniosek elektroniczny, a zawiadomienie o odmowie - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 mar 2023, 15:38

Witam,

pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją.
Wniosek o KDR wpłynął w formie elektronicznej. Wnioskodawca wskazał, że dzieci uczęszczają do szkoły poza granicami kraju i w związku z tym zamierzam dać odmowę dla dzieci. Pierwszy raz będę to robić w formie elektronicznej. Proszę o radę jak wysłać wnioskodawcy zawiadomienie o wszczęciu w kierunku odmowy?
Klikając na wniosek jest tam opcja: odpowiedz. Po kliknięciu pojawiają się mi rożne opcje, lecz samego zawiadomienia nie widzę. Czy będzie to pismo ogólne?
Bardzo proszę o instrukcję, jak takie postępowanie ma wyglądać.
Ewelina19
Praktykant
Od: 11 cze 2021, 16:53
Zajmuję się: Zajmuję się pomocą środowiskową.

Napisano: 13 mar 2023, 23:29

Rozpatrując wniosek o przyznanie kdr dzieciom w wynikach rozpatrzenia zaznaczam odmowę i w pojawiających się oknach dialogowych wpisuję przyczynę odmowy i podstawę prawną, która uzasadnia odmowę. Niezależnie od tego wysyłam decyzję odmowną w formie papierowej, podpisaną przez wójta listem poleconym/ pocztą tradycyjną.
Nie wiem czy to jest dobrze...
Może ktoś jeszcze coś podpowie???
Majestatyczna
Praktykant
Od: 23 sty 2016, 19:15
Zajmuję się:

Napisano: 15 mar 2023, 9:09

jeżeli to np. student będący tylko na jakieś wymianie zagranicznej, to chyba bym przyznał :?:, ale jeśli przebywają cały czas za granicą i tam chodzą do szkoły to chyba nie :roll:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x