karty na dzieci w innej gminie

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Marianna81
Stażysta
Zajmuję się: DO, KDR, STYPENDIA,
Kontakt:

karty na dzieci w innej gminie

Post autor: Marianna81 »

Pan składa wniosek o KDR dla siebie, żony, córki(10lat) oraz dwóch synów z poprzedniego małżeństwa którzy mieszkają w innej gminie. Synowie są pełnoletni i studiują. Czy ja mam przyznać karty dla synów czy przesłać wniosek w tej części do rozpatrzenia do innej gminy?jak wygląda procedura w takim przypadku proszę o pomoc
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: karty na dzieci w innej gminie

Post autor: ubu »

ja zawsze zachęcałem wnioskodawcę do złożenia wniosku na dzieci w innej gminie tam gdzie przebywają owe dzieci ;)
"To err is human, to forgive is divine"
Marianna81
Stażysta
Kontakt:

czy ten ojciec który mieszka w mojej gminie może złożyć wniosek w innej gminie? wyczytałam że nie ma podstawy prawnej do przekazania wniosku do tamtej gminy w części dotyczącej dwójki dzieci które u mnie nie mieszkają
Awatar użytkownika
ubu
Podinspektor
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: ubu »

ojciec z żoną córką składają u was wniosek na siebie (czyli u was w gminie) wykazując we wniosku również tych synów, ale nie zamawiając jednakże dla nich kart, a w gminie gdzie mieszkają owi synowie wnosi kolejny wniosek o wydanie KDR tylko na tych synów, wykazując również w tamtym wniosku skład całej 5 osobowej rodziny, ale wnosząc o KDR tylko dla tych 2 synów.
"To err is human, to forgive is divine"
Marianna81
Stażysta
Kontakt:

dziękuję bardzo
ODPOWIEDZ