Hej,
Jakie są wasze opinie na temat kart zbliżeniowych ? W każdym banku wydają karty zbliżeniowe, nie ma już zwykłych. Generalnie problem polega na tym że karty są narażone odczyt z dużych odległości, jeżeli ktoś posiada specjalny czytnik. Wtedy i dane i pieniądze nie są chronione. Na allegro znalazłem coś takiego - https://allegro.pl/etui-antykradziezowe- ... 53419.html. Być może warto się ubezpieczyć
karty zbliżeniowe - opnie, uwaga na złodziei
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
- Paragraf
- Referent
- Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR
- Kontakt:
Re: karty zbliżeniowe - opnie, uwaga na złodziei
Hej...czy to jest oferta dla naszych klientów?
Mogę się mylić, możesz mieć rację 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik spocjalny
- Kontakt:
Re: karty zbliżeniowe - opnie, uwaga na złodziei
Parę miesięcy temu płaciłam w sklepie karta zbliżeniową. Do dzisiaj nie wiem, czy mi ją skradziono, czy po prostu zostawiłam na czytniku. Dopiero po południu następnego dnia zorientowałam się że jej nie mam. Kilka transakcji juz było wykonanych zbliżeniowo, na szczęście na łączną kwotę około 30zł. Zadzwoniłam do banku,zablokowałam ją, zamówiłam nową. To był czwartek albo nawet środa. Nawet nie zaglądałam na konto,korzystałam spokojnie z drugiego konta. W poniedziałek wieczorem zadzwonili do mnie z banku i spytali czy potwierdzam zgłoszenie odnośnie kradzieży karty. Okazało się, ze mimo, że zablokowałam kartę transakcje w dalszym ciągu można było wykonywać (karty on line i off line są). Zakupy były robione na niskie kwoty, najwięcej chyba 18 zł było, ale już się nazbierało prawie 300zł. Dobrze że nie sczyścił całej przez ten czas. Zgłosiłam na policję. Po zgłoszeniu na policję bank ma większe pole manewru, wszystko szybciej idzie. Po nagraniach z monitoringu ze sklepu namierzyli typka, złapali go jakoś szybko. Bank zwrócił kwotę, która była wypłacona po moim zgłoszeniu. Wg wyroku sądu to co wcześniej miał mi zwrócić na konto ten co sobie pożyczył. Nie zwrócił. Do sądu na sprawę nie poszłam, po co ma wiedzieć jak wyglądam? Ale wyrok mi przysłali. Poza zawiasami itp kosztowało go wszystko ponad 3tys. w ramach kary.
Oprócz karty zbliżeniowe - opnie, uwaga na złodziei - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Koordynacja systemu zabezpieczenia społecznego
podstawa prawna decyzji zwalniajacej z odpłatności za śds
zasiłek celowy a działalność gospodarcza
nieodebrany zasiłek okresowy z banku - co robić
Swiadczenie pielęgnacyjne a rodzicielskie
Świadczenie pielęgnacyjne kto może sie starać
zasiłek stały po nowemu a zasiłek okresowy
Praca socjalna???? Szok! Do czego to zmierza?!
Klient składa fałszywe oswiadczenia
Uchylać decyzje czy nie, dylemat
Odpłatność za dps syna osoby kierowanej
zmiana zasiłku stałego technicznie w POMOST
dodatek z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego
stały i wyrównanie pielęgnacyjnego.
uchylenie dozywiania dzieci w szkole
jak policzyć dochód z gosp. rolnego