kdr dla osoby która będzie studentem od X 2017
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM,
- Kontakt:
kdr dla osoby która będzie studentem od X 2017
ojciec dziewczyny złożył wniosek o kdr na córkę rocznik 1998 . Córka dostarczyła zaświadczenie z uczelni że została przyjęta na pierwszy rok studiów I stopnia ( zaświadczenie jest z 14.09.2017 roku ). Czy mogę zamówić kartę jak dziewczyna jeszcze nie jest studentką ?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM,
- Kontakt:
Re: kdr dla osoby która będzie studentem od X 2017
ponad 50 wejść i nikt nie pomoże ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Może zapytasz w ministerstwie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Ja bym przyznała. Przecież ma potwierdzenie przyjęcia na studia i przez parę dni raczej nic się nie zmieni. Jednak aby mieć pewność, zapytaj "wyżej".
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny, Pomoc materialna dla dzieci
- Kontakt:
Poczekałabym do 1 października z przyjęciem wniosku i poprosiła o dostarczenie zaświadczenia z datą planowanego zakończenia studiów, tak byłoby najbezpieczniej. Produkcja karty może i tak trwać do 2 mies., więc myślę że różnica tygodnia nie robi wielkiej różnicy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@up ja tak samo... z tym, "że". Przecież wyraźnie w ustawie jest napisane "oświadczenie" - a nie zaświadczenie.
@topic
Jeżeli rodzic oświadcza, że dziecko jest studentem to niech wpisze planowany termin ukończenia nauki, ale jak cie poinformował, że dopiero dostała się na studia to nie jest równoznaczne z tym, że jest studentem i lepiej żeby poczekała ze zlożeniem wniosku i dopiero jak już będzie studentem to wpisać planowany termin ukończenia nauki.
Ludzie myślą, że dziś złożą wniosek a karty im wydrukujesz w ciągu minuty. No tak to nie działa, grzecznie wytłumaczyć, że czas oczekiwania może być i tak długi więc tutaj parę dni nie robi żadnej różnicy. Ha... w moim przypadku bez różnicy było nawet 1,5 miesiąca. Pani która złożyła 1,5 miesiąca wcześniej, druga 1,5 miesiąca później a karty przyszły w tym samym czasie. Ja zawsze mówię ok. 2 miesiące, jak przyjdą wcześniej to się cieszą, bo tak to przychodzą, pytają czy już są? kiedy będą? itp... Lepiej jak ktoś przyjdzie zaskoczony, że Karty przyszły po 2-3 tygodniach niż niezadowolony, że tak późno.
@topic
Jeżeli rodzic oświadcza, że dziecko jest studentem to niech wpisze planowany termin ukończenia nauki, ale jak cie poinformował, że dopiero dostała się na studia to nie jest równoznaczne z tym, że jest studentem i lepiej żeby poczekała ze zlożeniem wniosku i dopiero jak już będzie studentem to wpisać planowany termin ukończenia nauki.
Ludzie myślą, że dziś złożą wniosek a karty im wydrukujesz w ciągu minuty. No tak to nie działa, grzecznie wytłumaczyć, że czas oczekiwania może być i tak długi więc tutaj parę dni nie robi żadnej różnicy. Ha... w moim przypadku bez różnicy było nawet 1,5 miesiąca. Pani która złożyła 1,5 miesiąca wcześniej, druga 1,5 miesiąca później a karty przyszły w tym samym czasie. Ja zawsze mówię ok. 2 miesiące, jak przyjdą wcześniej to się cieszą, bo tak to przychodzą, pytają czy już są? kiedy będą? itp... Lepiej jak ktoś przyjdzie zaskoczony, że Karty przyszły po 2-3 tygodniach niż niezadowolony, że tak późno.
Oprócz kdr dla osoby która będzie studentem od X 2017 - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Karta dla mężatki będąca na utrzymaniu rodziców
szkoła policealna - problem z datą
tekst jednolity ustawy- obwieszczenie
jak przedłuzyć kartę dla 18 latka -szkoła
Przedłużenie terminu orzeczenie
oświadczenie dotyczace władzy rodzicielskiej
Karta dla dziecka w związku małżeńskim
nowa karta dla studenta (rodzeństwo utraciło prawo do kdr)
zgoda na wykorzystanie numeru tel
weryfikacja danych -uczeń/student?
Ponownie pytam do kiedy przynać kartę szkoła policealna
karty pozostawione w Urzędzie
sprawozdanie z KDR - POTRZEBY na 2017 r.
KDR dla studentki w innym mieście
weryfikacja danych czy drukujecie potwierdzenia
Przyznanie karty dla konkubenta