kiedy biedzie wypłacone "500+" wedłóg jakiej daty - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 lip 2016, 17:41

witam wszystkich jestem w dość przyznać nietypowej sytuacji albowiem 14.04.2016 złożyłam wniosek osobiście na "500+" w gminie w której mieszkałam czyli Brwinów po czym 3 tygodnie temu się przeniosłam do pobliskiego Pruszkowa o czym poinformowałam MOPS w Brwinowie poproszono mnie o napisanie podania o przeniesienie dokumentów do obecnego Pruszkowa MOPS i że po mimo przeniesienia dokumentów do jednostki w pobliżu mojego nowego miejsca zamieszkania data rozpatrzenia będzie z dniem 14.04.2016 a nie 4.07.2016 a w Pruszkowie panie kazały mi od nowa składać nowy wniosek bo są błędy że dokumentów brak gdzie Brwinów wielokrotnie w kontakcie osobistym jak i telefonicznym twierdził iż wszytko ok tylko formalnością jest wystawienie decyzji i wypłata .!!! A dziś pani z MOPS Pruszków mówi że wniosek błędnie wypełniony brak dokumentów i że będę czekać od złożenia wszystkich dokumentów do 90 dni :evil: znowu więc ja dzwonie na mazowiecką infolinię do ustawy "500+" 22 695 71 22 gdzie mi mówią iż wniosek ma być rozpatrzony z datą pierwotną bez względu na to co Pruszków mówi a dokumenty mają być skoro Brwinów dostał bo inaczej nie przyjął by wniosku wiec co dzwonie do Brwinowa i słyszę co wszytko wysłane my wykonaliśmy swoje obowiązki poprawnie JAK ZWYKLE wiec znowu infolinia i słysz żeby wniosek cofnąć na Brwinów niech wydadzą decyzję skoro maja dokumenty i przenieść po wydaniu decyzji a Brwinów na to że oni nie mogą tak zrobić bo mieszkam w Pruszkowie i to oni czyli Pruszków nic nie wie COOOOO MAM ZROBIC I KOMU BO ZWARIUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
domowe pogotowie

Napisano: 04 lip 2016, 19:10

To proszę iśc do radcy prawnego, a nie tu wykrzykiwać.
Franciszka

Napisano: 05 lip 2016, 8:34

To Pani nie wiedziała,ze będzie mieszkać w Pruszkowie miała Pani czas trzy miesiące od kwietnia do czerwca na złożenie dokumentów to po co był ten pospiech złożone dokumenty w Brwinowie i przeprowadzka do Pruszkowa.
To teraz Brwinów powinien przesłać dokumenty do Pruszkowa a Pani za miesiąc przeprowadzi się do Brwinowa i tak wkoło macieju.
Iza1

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x