Kierownicy ŚDS

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
~Ola

Re: Kierownicy ŚDS

Post autor: ~Ola »

U na s w Ośrodku też jest tragicznie. Pani Kierownik nic nie robi, podopieczni już ok.12-tej są odwożeni do domów,a placówka jest czynna do wpół do szesnastej. Całkowity brak organizacji pracy przez kierownika.Jden posiłek dla podopiecznych za niecałe dwa złote, budżet ustalony przez kierownika jest nieprawidłowy. Na inne widzimisię wydaje spore kwoty i ma wszystkich i wszystko gdzieś . Wobec pracowników stosuje mobbing.
~A dam

Post autor: ~A dam »

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym , czemu nie ma konkursów na stanowisko kierowników ŚDS . Może wprowadzenie kadencyjności i konkursów sprawi , że to stanowisko przestanie być ciepłą posadką i synekurą dla \"wybrańców \"? Coś takiego już dawno funkcjonuje w szkołach i trochę przewietrzono gabinety dyrektorskie .
~zofia

Post autor: ~zofia »

i tak swojaków wybierają, nic nie daje konkurs
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Konkursy na stanowiska urzędnicze kierownicze obowiązują wszędzie, także w przypadku kierowników ŚDS. Jeśli zatrudnienie nastąpiło inaczej niż z naboru, to mogło być tylko na zastępstwo albo umowę-zlecenie. A że nabór może być ustawiony to inna sprawa. Pozdrawiam.
Kasia
~A dam

Oj nie wszędzie !!!! Chyba , że zastępstwo może trwać np. 8 lat ?
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

jeśli zatrudnienie miało miejsce przed 2005 rokiem to mogło być bez naboru
Kasia
~A dam

Dzięki .O tym nie wiedziałem .
~az

Post autor: ~az »

Adam - ja nie wiem czy to jest taka ciepła posadka
to jest raczej stanowisko chłopca do bicia za stosunkowo niewielkie wynagrodzenie....
zero uprawnienia i duzo wymagań
~aGA

Post autor: ~aGA »

bycie kierownikiem ŚDS to nie żadna ciepła posadka, to raczej dużo pracy, obrywanie za wszystkich i malutkie pieniądze...
~Zofia

Post autor: ~Zofia »

pracę można zwalić na innych pracowników, odpowiedzialność również
malutkie pieniążki? cóż nie są to zarobki prezesa ZUS
ale tak źle nie jest ... kierownikowi
ODPOWIEDZ