Kodziarz trafiony zatopiony - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 25 maja 2016, 12:44

" "Proszę o wskazanie 3 sukcesów pierwszego roku prezydentury Andrzeja Dudy" - napisał na Twitterze Ryszard Balicki, konstytucjonalista z Uniwersytetu Wrocławskiego. Magdalena Ogórek szybko odpowiedziała: "nie czyta z kartki, 22 wizyty zagraniczne, inicjatywa ustawodawcza w sprawie wieku emerytalnego".

Magdalena Ogórek od jakiegoś czasu pozytywnie wypowiada się o prezydenturze Andrzeja Dudy. Wczoraj w TVP Info powiedziała:
“ To jest bardzo aktywna prezydentura po tej biernej prezydenturze w wykonaniu Bronisława Komorowskiego. Czynny, aktywny prezydent, którego widać, który z pełną dynamiką angażuje się nie tylko w wizyty zagraniczne, ale też zabiera głos w sprawach, które bezpośrednio dotykają Polaków.

Była kandydatka na prezydenta dodała:
“ Andrzej Duda mówi o swoich obietnicach wyborczych. Pokazuje, co będzie realizował. Bardzo się cieszę, że wielokrotnie padło zapewnienie naprawy prawa podatkowego, które należy od nowa napisać. To także kwestia obniżenia wieku emerytalnego." ..."
salome

Napisano: 27 maja 2016, 15:04

jeden przychodzi mi do głowy..lepsze garnitury Pan Andrzej nosi, zdecydowanie lepsze..hmm.No jak On mi się podoba.
Anioł

Napisano: 27 maja 2016, 23:16

Hello...
obejrzyjcie ino te "argumenty" i zastanówcie się dobrze - czy to aby nie uwłacza jego prezydenckiej mości?!
Że z kartki nie czyta?! Że za granicę pojechał?! Że inicjatywę ustawodawczą wykazał?! A niby po co jest tam, gdzie jest? Byle bubek to potrafi. Od Prezydenta RP oczekuję poważnej aktywności, a tej jakoś nie widać, nie słychać (zwłaszcza nie słychać) mimo, że z kartki nie czyta. Może powinien zacząć...?
nie czytam z kartki

Napisano: 28 maja 2016, 17:18

Zafajdany sz-KOD-niku, najwyraźniej pomyliłeś nieudacznika Komoruskiego z obecnym prezydentem. Jak piszesz o poważnej aktywności to zapewne masz na myśli "bigosowanie" i włażenie w butach na krzesła w parlamentach innych państw.
albin

Napisano: 30 maja 2016, 19:11

Licz się ze słowami! Przyjdzie pora na takich jak ty - pajaców, kaczych dupolizów. Miej choć swoje zdanie, nie powtarzaj podłych kłamstw i manipulacji.
do kaje-tan
każdy był lepszy niż ten teraz
nadal nie czytam

Napisano: 30 maja 2016, 19:19

syna tamtego albina - niedaleko pada jabłko od siwaka
do albina

Napisano: 01 cze 2016, 11:23

A to ciekawe co wyplułeś z siebie i to zdwóch powodów. Pierwsze co mnie interesuje, to sparwa rzekomych kłamstw. Proszę mi wskazać chociaż jedno kłamstwo w tym co napisałem. Rozumiem, że 1. chodzi o bigosowanie i 2. łażenie w buciorach po krzesłach.

ad. 1 https://youtu.be/U3Roj4ypIkw

ad.2 https://youtu.be/7h_esvf-jtM

Drugi powód to ta groźba, że jak wrócicie do władzy to znowu zaczniecie stosować zamordyzm i będziecie swoich oponentów zakochiwać i łączyć a nie dzielić na śmierć. To jest bardzo cenny wpis, bo on pokazuje, że w sytuacji gdy bezpodstawnie sz-KOD-niki oskarżają PiS o zamordyzm, sami go stosowali będąc u władzy i solennie obiecują, że jak nie wrócą do żłobu to znowu ten zamordyzm będą stosować. Dziękuję za szczerość i prtoszę o dalsze przypominanie wyborcom, jakimi wartościami naparwdę kierujecie się tak abyście jednak do tej władzy już nigdy nie powrócili.
albin

Napisano: 01 cze 2016, 13:13

Albin pisze
"proszę o dalsze przypominanie wyborcom, jakimi wartościami naprawdę kierujecie się tak abyście jednak do tej władzy już nigdy nie powrócili."

Panie albin- Pan jest bardzo zaangażowany emocjonalnie w tezę, mówiącą o tym , iż Pana partia polityczna z którą Pan sympatyzuje jest przykładem tego, że kieruje się wartościami. Moje pytanie brzmi - Wartościami swoimi- czy wartościami społeczeństwa, ?
Proszę się zastanowić nad znaczeniem pojęcia wartość, a później odnieść określenie do polityki, w sensie polityków,( obojętnie jakiej opcji), ich postaw, pracy a raczej służby na rzecz społeczeństwa. Proszę się zastanowić -Czy jest możliwym ( w aktualnej rzeczywistości) zestawienie tych dwóch pojęć i udowodnienie związku zgodności między nimi ?

ps. Ja na Pana miejscu broniłabym słuszności swojej tezy, pytanie czy Pan to potrafi ?warunek jest jeden, trzeba to zrobić w oparciu o mocne, rzeczowe argumenty?
Anioł

Napisano: 01 cze 2016, 13:28

Aniele upadły, nie odwracaj kota ogonem. To ja proszę o przypominanie, jakimi wartościami kierują się politycy PO, Nowoczesnej i tzw, samoosiejki z KOD. Nie będę ukrywał, że pisząc o wartościach w przypadku tych formacji byłe ironiczny i złośliwy. Jedyne bowiem zidentyfikowane wartości, o których mi wiadomo to "kręcenie lodów" czasem "stawianie loda" :)
albin

Napisano: 01 cze 2016, 14:13

powoli, powoli...proszę się nie poddawać.Mówię poważnie.
Ja jestem bezpartyjna całkowicie, ale gdyby mi przyszło wskazać na partię, która kieruje się wartościami i udowodnić to! - to byłaby to partia, której pan jest sympatykiem. Potrafiłabym to uargumentować - ale pan tego nie potrafi. Pan tylko wrzeszczy i obraża- a to nie jest poważne.

ps.
żeby udowodnić tezę, trzeba sięgnąć do źródeł wartości przekazywanych pokoleniowo, czyli do rodzin tradycyjnych ? a następnie... pan dokończy ...;)
Anioł

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x