Kogo wysyłacie do BIG? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 4 z 12    [ Posty: 119 ]

Napisano: 22 sty 2016, 14:57

Przypominam również odpowiedź podsekretarza stanu w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej która również była wskazywana przy okazji poprzedniej dyskusji na ten temat.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:00

ja nie kradnę, ciebie nie znam na tyle ale w związku z twoim ateizmem jestes pozbawiona hamulców moralnych, więc nie wiem.

Pewne są tylko podatki i śmierć. Pewność zarzucasz mi jakbyś ty swoich teorii nie była pewna.

Art. 8a obowiązuje dłużnika w rozumieniu ustawy o FA a nie ZA.

Żeby podjąć działania względem dłużnika wobec którego FA nie jest płacony musi być wniosek o to i samo w sobie nie jest jeszcze warunkiem podjęcia działań. Sprawdzamy czy on jest dłużnikiem alimentacyjnym (zaśw. o bezskuteczności).

"Gdzie wyczytałeś w aktualnie obowiązujących przepisach lub kto Ci kazał kierować się przy realizacji zapisu art. 8a nieobowiązującą już definicją z nieobowiązującej już ustawy?"
A ten zarzut to jest sufit bo właśnie ty to robisz a nie ja.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:04

odp. podsekretarza stanu nic nie mówi o zgłaszani osób, które kiedyś były dłużnikami z ZA. To są zwykłe cytaty z ustawy i tyle. W ogóle nie w temacie.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:14

Elmer pisze:ja nie kradnę,
A gdzie wyczytałeś że Cię o to oskarżyłam? Chyba nie w metaforze której użyłam 8-)
Elmer pisze:ale w związku z twoim ateizmem jestes pozbawiona hamulców moralnych, więc nie wiem.
Więc nie wiesz, tu racja.
Art. 8a obowiązuje dłużnika w rozumieniu ustawy o FA a nie ZA.
Żeby podjąć działania względem dłużnika wobec którego FA nie jest płacony musi być wniosek o to i samo w sobie nie jest jeszcze warunkiem podjęcia działań. Sprawdzamy czy on jest dłużnikiem alimentacyjnym (zaśw. o bezskuteczności).
Yyy, a jakiś związek z problemem o jakim tu dyskutujemy mógłbyś przedstawić bo to, że działania można podjąć tylko wobec osoby która jest dłużnikiem to przedmiotem sporu tu nie jest.
Elmer pisze:A ten zarzut to jest sufit bo właśnie ty to robisz a nie ja.
Czyli twierdzisz że to ja na siłę chcę stosować nieaktualną definicję DA z ustawy o ZA i na dodatek twierdzę że nie można art. 8a realizować bez odniesienia się do nieaktualnej definicji z nieaktualnej ustawy?
Bardzo, bardzo ciekawe. 8-)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:19

"Czyli twierdzisz że to ja na siłę chcę stosować nieaktualną definicję DA z ustawy o ZA i na dodatek twierdzę że nie można art. 8a realizować bez odniesienia się do nieaktualnej definicji z nieaktualnej ustawy?"
twierdzę coś takiego:
Ty na siłę chcesz stosować aktualną definicję DA z ustawy o FA do "niekatualnej" ustawy o ZA i na dodatek twierdzisz że można art. 8a realizować bez odniesienia się do aktualnej definicji z ustawy

Nigdy byś na to nie wpadła.
1-0 dla mnie :lol:
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:21

Elmer pisze:odp. podsekretarza stanu nic nie mówi o zgłaszani osób, które kiedyś były dłużnikami z ZA. To są zwykłe cytaty z ustawy i tyle. W ogóle nie w temacie.
To przeczytaj jeszcze raz, no i odpowiedz czy stanowisko jakie prezentujesz w kwestii wprowadzania dłużników z samą tylko ZA jest zaczerpnięte z jakiegoś szkolenia czy może jak to nieraz u teistów bywa z osobistego objawienia? 8-)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:26

wiesz ateizm to kulawy mistycyzm więc z objawieniami mi tu kuternogo nie wyjeżdżaj.

Przeczytałem to wystarczająco razy (widzę, że argumentów brakuje). Moje stanowisko wynika nie tylko z własnych przemyśleń, ale również ze szkoleń.

PS. na zarzut, że moje stanowisko nie może wynikać z własnych przemyśleń, gdyż ja nie myślę odpowiem wjazdem na chatę, więc byłbym na twoim miejscu ostrożny.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:38

Elmer pisze:twierdzę coś takiego:
Ty na siłę chcesz stosować aktualną definicję DA z ustawy o FA do "niekatualnej" ustawy o ZA i na dodatek twierdzisz że można art. 8a realizować bez odniesienia się do aktualnej definicji z ustawy

Nigdy byś na to nie wpadła.
1-0 dla mnie :lol:
Ty chyba za bardzo nie rozumiesz co sam piszesz, za dużo kadzidła kościelnego musiałeś się nawąchać że takie wnioski wyciągasz. Na najbliższej mszy spróbuj trochę dalej od ołtarza stanąć. 8-)
Elmer pisze:Przeczytałem to wystarczająco razy (widzę, że argumentów brakuje). Moje stanowisko wynika nie tylko z własnych przemyśleń, ale również ze szkoleń.
Argumentów to Ty nie masz bo niby jakie? bredzenie o definicji z nieaktualnej ustawy, rozmydlanie wkrętami o działaniach które mogą być przeprowadzone tylko wobec dłużników? 8-)
RR pisze:PS. na zarzut, że moje stanowisko nie może wynikać z własnych przemyśleń, gdyż ja nie myślę odpowiem wjazdem na chatę, więc byłbym na twoim miejscu ostrożny.
Pewnie rozsiadłbyś się w fotelu i kazał się nakarmić, strach się bać...
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:40

cały czas czemu zarzucasz mi coś co ty sama robisz?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2016, 15:40

Elmer pisze:wiesz ateizm to kulawy mistycyzm więc z objawieniami mi tu kuternogo nie wyjeżdżaj.
Na frondelku tak pisali? 8-)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 4 z 12    [ Posty: 119 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny