Kolejna NK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 lip 2012, 23:44

Mam pytanie wpłynęła do mnie kolejna - 3 NK z tej samej rodziny. Po tej interwencji sprawca został zatrzymany do wyjasnienia. Co w takim przypadku? Znowu zwoływać grupę i robić kartę C? Z góry dziekuję za odpowiedź.
~Iza

Napisano: 07 lip 2012, 1:30

jeżeli poprzednie nie zostały zakończone to robimy kartę C i planujemy kolejne działania
~mania

Napisano: 18 lip 2012, 10:33

ja piszę pismo do policji o podejrzenie popełnienia przestępstwa
~ja

Napisano: 18 lip 2012, 15:32

ale przeciez policjant jest chyba w grupie roboczej - więc jest na bieżąco poinformowany o sytuacji w rodzinie i tym bardziej każdym nowym zdarzeniu przemocowym (?)
~anna

Napisano: 21 sie 2012, 12:24

jeżeli policja załozyła kolejną NK, bo sprawcę zatrzymała to nie ma sensu ich powiadamiac , zachodzi tylko pytanie czy nowe zarzadzenie wydać w sprawie powołania GR czy pracuje ta sama GR i uzupełnia dokumenty? tz karte C i D
~xxx

Napisano: 21 sie 2012, 13:05

oczywiście że nie powiadamia się policji, bo to ona już dalej prowadzi czynności zgodnie ze swoimi kompetencjami , uważam że pracuje cały czas ta sama grupa robocza -weryfikuje i monitoruje działania.
~maja

Napisano: 22 sie 2012, 1:54

A po kiego diabła GR i jakiś monitoring działań? Łapę na pulsie trzyma prokurator i policja!
Od razu, po otrzymaniu informacji o zatrzymaniu delikwenta (najprawdopodobniej na trzy \"miechy\") przewodniczący ZI powinien wydać decyzję o bezzasadności wszczynania procedury.
Przyczyny stosowania przemocy ustały - sprawca w rękach organów ścigania. Zatem nie zachodzi już stała lub przemijająca zależność ofiara-sprawca....
Sprawca za art. 207 kk beknie niechybnie przed sądem!
~Jerry

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x