kolejne dziecko - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 lut 2017, 14:18

Jak rodzi się kolejne dziecko to rodzice składają nowy wniosek i powstaje nowa decyzja a moje pytanie brzmi czy w poprzednim wniosku (które było na pierwsze dziecko) mamy coś zmieniać ? Bo liczba osób w rodzinie się powiększyła i dochód na osobę się zmniejszył. Pani przyniosła świadectwa pracy (swoje do 14.01 a męża do 02.11, następnie mąż zarejestrował się w PUP i pobiera zasiłek od 17.11) i przeliczając dochód w poprzednim wniosku powinnam uwzględniać kolejne dziecko?
minion

Napisano: 06 lut 2017, 14:26

robisz decyzję zmieniającą tą pierwotna decyzję
Monika03
Stażysta
Od: 09 mar 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 06 lut 2017, 14:28

dziecko urodziło się na początku stycznia i pytam się jak mam liczyć dochód z pracy męża i pracy żony ?
minion

Napisano: 06 lut 2017, 14:30

i czy wgl jak urodzi się kolejne dziecko to czy mamy uwzględniać to też w pierwszym wniosku i na nowo obliczać dochód na osobę ?
minion

Napisano: 07 lut 2017, 8:52

minion pisze:i czy wgl jak urodzi się kolejne dziecko to czy mamy uwzględniać to też w pierwszym wniosku i na nowo obliczać dochód na osobę ?
Ja robię tak, że dopisuję dziecko nowo narodzone do pierwszego wniosku, przeliczam dochód, robię wydruk i opisuję go. Nie robię decyzji zmieniającej, bo i tak nie zmienia to prawa do ŚW.
gopssik

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x