sejm zniósł obowiązek przedszkolny i szkolny dla 5 i 6 latków
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
a moja 6 latka poszła w tym roku i co z nią?????
będzie powtarzać klasę? jak świetnie sobie radzi, uwielbia szkołę i koleżanki, a teraz rozwalą cały system bo część rodziców podniosła larum, niektórzy byli ZA i co teraz ci co byli ZA 6 latkami w szkole powinni zacząć krzyczeć żeby nas też wysłuchano i za miesiąc o trzeciej nad ranem nowa zmiana do ustawy dzieci tych co są za mają obowiązek szkolny w wieku 6 lat a dzieci tych co są przeciw mają obowiązek szkolny w wieku 7 lat
to wszystko jest jakieś chore...
jeszcze zlikwidują gimnazja
i wycofają wszystko co uchwalono w ciągu ostatnich 8 lat
wroćmy w takim razie do poprzedniej wersji ustawy o swiadczeniach rodzinnych, wywalmy SZO, ZDO i rodzicielskie (zanim weszło wszak zdążą mają jeszcze półtorej doby)
wywalmy kryterium doch do becika albo w ogóle wywalmy becikowe
zróbmy rewolucję na całego!
a po roku nie będzie co zbierać
Miłego poranku w nowym roku podobno "lepszym" bo PIS o godz 0 1 stycznia tak zarządzi
na tyle co znamy już swoich klientów no to oni nam powiedzą że dziecko własnie chodzi do zerówki no a na drugi rok ze ja powtarza no bo dobra stówka jak się ja otrzyma
Raczej tym dzieciom z rocznika 2011, które mają przyznany dodatek 100 zł z tyt. rozpoczęcia rocznego przygotowania przedszkolnego i tak będziemy musieli uchylić, ponieważ tylko dzieci 6 letnie będą odbywały roczne przygotowanie przedszkolne, a dzieci 4 i 5 letnie będą miały prawo do wychowania przedszkolnego. Tak wyczytałam dzisiaj Chyba , że się mylę??