kolejne zmiany - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 30 gru 2015, 8:53

sejm zniósł obowiązek przedszkolny i szkolny dla 5 i 6 latków
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2015, 8:56

to super bo mój syn miał właśnie od września 2016 iść jako 6 latek do szkoły
zakrecona

Napisano: 30 gru 2015, 9:11

a moja 6 latka poszła w tym roku i co z nią?????
będzie powtarzać klasę? jak świetnie sobie radzi, uwielbia szkołę i koleżanki, a teraz rozwalą cały system bo część rodziców podniosła larum, niektórzy byli ZA i co teraz ci co byli ZA 6 latkami w szkole powinni zacząć krzyczeć żeby nas też wysłuchano i za miesiąc o trzeciej nad ranem nowa zmiana do ustawy dzieci tych co są za mają obowiązek szkolny w wieku 6 lat a dzieci tych co są przeciw mają obowiązek szkolny w wieku 7 lat
to wszystko jest jakieś chore...
jeszcze zlikwidują gimnazja
i wycofają wszystko co uchwalono w ciągu ostatnich 8 lat
wroćmy w takim razie do poprzedniej wersji ustawy o swiadczeniach rodzinnych, wywalmy SZO, ZDO i rodzicielskie (zanim weszło wszak zdążą mają jeszcze półtorej doby)
wywalmy kryterium doch do becika albo w ogóle wywalmy becikowe
zróbmy rewolucję na całego!
a po roku nie będzie co zbierać
Miłego poranku w nowym roku podobno "lepszym" bo PIS o godz 0 1 stycznia tak zarządzi
a-druga

Napisano: 30 gru 2015, 9:14

no super, a my się będziemy bujać z przyznanymi dodatkami na r.r.sz. 2016/17
~*~

Napisano: 30 gru 2015, 9:14

i teraz jeśli ktoś ma przyznany dodatek na rozpoczęcie roku dla 4 latka (w 2016r. skończy 5) i nie pójdzie do zerówki to co wtedy?? ma do zwrotu??
Kulcia

Napisano: 30 gru 2015, 9:24

na tyle co znamy już swoich klientów no to oni nam powiedzą że dziecko własnie chodzi do zerówki no a na drugi rok ze ja powtarza no bo dobra stówka jak się ja otrzyma
carina

Napisano: 30 gru 2015, 9:36

dokładnie tak będzie. ale dla mnie to i lepiej bo nie chce mi się tego odkręcać i bawić w zwroty.
Kulcia

Napisano: 30 gru 2015, 10:39

Raczej tym dzieciom z rocznika 2011, które mają przyznany dodatek 100 zł z tyt. rozpoczęcia rocznego przygotowania przedszkolnego i tak będziemy musieli uchylić, ponieważ tylko dzieci 6 letnie będą odbywały roczne przygotowanie przedszkolne, a dzieci 4 i 5 letnie będą miały prawo do wychowania przedszkolnego. Tak wyczytałam dzisiaj :D Chyba , że się mylę??
Dorota..

Napisano: 08 sty 2016, 13:14

I jak to będzie ?
Madzialena

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x