Kołomyja z przyznaniem. - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 29 lip 2016, 9:37

ROPS przysłał swoją decyzję. Przyznają od maja do lipca. Resztę mamy rozpatrzeć my. Jak robicie w Sygnity w takich razach? Z palca okresy?
Bazyllo

Napisano: 29 lip 2016, 11:04

tak i sygnity na moje pytanie tez odpowiedziało ze ustawić mam recznie
EwelinaGops
Stażysta
Od: 07 lip 2016, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 29 lip 2016, 11:41

a jak prowadzacie decyzję z ROPS w system? Jako nowy wniosek i tam jest zakładka ROPS czy w jakiś inny sposób?
gość12345

Napisano: 29 lip 2016, 11:50

nie dostałam jeszcze zadnej decyzji tylko zawiadomienie na podstawie którego miałam zrobic wypłate za miesiące w ktorych nie doszło do koordynacji
EwelinaGops
Stażysta
Od: 07 lip 2016, 9:48
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2016, 8:59

EwelinaGops pisze:tak i sygnity na moje pytanie tez odpowiedziało ze ustawić mam recznie
OK, ale co z wnioskiem, dodajesz jakiś drugi (nie wiem, z literką A na końcu np.), bo ten pierwszy znika po wprowadzeniu decyzji ROPS? Czy robisz tę swoją decyzję jako decyzję bez wniosku??
Bazyllo

Napisano: 01 sie 2016, 9:55

Nikt nie miał takiej sytuacji, że ROPS przyznał tylko kawałkiem? Mam w systemie zrobić dwie decyzje do jednego wniosku. Pytanie - jak? :(
Bazyllo

Napisano: 02 sie 2016, 9:03

Znakiem tego, tylko u mnie takie dziwy? :(
Bazyllo

Napisano: 02 sie 2016, 13:24

decyzje z ROPS wprowadzam jako decyzja bez wniosku
monika MOPS

Napisano: 03 sie 2016, 8:56

No tak, tylko że wniosek odsyłamy wraz z dokumentami do ROPS i to nie jest decyzja bez wniosku. Z drugiej strony, może rzeczywiście w tym konkretnym przypadku załatwić to tak, że decyzję ROPS zrobić jako "bez wniosku" (swoją drogą śmieszy mnie troszkę, jak wchodzę w okno "decyzja bez wniosku" i pierwsze co wybieram to "rodzaj wniosku" :) ), a z wniosku opracować naszą na IV 2016 i VII 2016 - IX 2017??
Ktoś może jeszcze coś? Najlepiej ktoś kto praktykował takie sztuki :D
Bazyllo

Napisano: 03 sie 2016, 9:06

Bazyllo pisze:No tak, tylko że wniosek odsyłamy wraz z dokumentami do ROPS i to nie jest decyzja bez wniosku. Z drugiej strony, może rzeczywiście w tym konkretnym przypadku załatwić to tak, że decyzję ROPS zrobić jako "bez wniosku" (swoją drogą śmieszy mnie troszkę, jak wchodzę w okno "decyzja bez wniosku" i pierwsze co wybieram to "rodzaj wniosku" :) ), a z wniosku opracować naszą na IV 2016 i VII 2016 - IX 2017??
Ktoś może jeszcze coś? Najlepiej ktoś kto praktykował takie sztuki :D
Miałam taki przypadek i zrobiłam to dokładnie w taki sposób jak opisujesz, czyli wniosek wprowadziłam i wydałam naszą decyzję na miesiąc, a na resztę okresu wprowadziłam decyzję bez wniosku wydaną przez Marszałka. Ale czy tak jest dobrze to pojęcia nie mam :D
pilotka

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x