01.04.2015r wysłałam zapytanie do komornika czy dłużnik płaci przez okres 6 miesięcy 50% zasądzonych alimentów. Komornik odpisał ze w marcu była wpłata, ale nie 50% zasądzonych alimentów.
Następnie w związku tym ze dłużnik nie wstawił się w wyznaczonym terminie do PUP został wyrejestrowany. Zobowiązałam go do zarejestrowania się i nie zarejestrował się.
Czy mogę wszcząć postępowanie bez pisania zapytania do komornika czy płaci 50%?
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
KOMORNIK
- legalna 01
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: KOMORNIK
Ja mam interpretacje MPiPS, ze 6 miesięcy należy liczyć wstecz, rozpoczynając od pełnego miesiąca poprzedzającego wszczęcie postępowania dotyczącego uznanie dłużnika za uchylającego się.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
bo po co być złej"
Stanisław Lem
Re: KOMORNIK
to znaczy mama pisac do komornika zaptanie czy nie?
Ja wszczołem 01.04.2015r ale umorzyłem bo przyszedł na wywiad,ale nie wstawił sie w terminie w PUP wiec go wyrejestriowali. Wiec mam pisac czy nie?
Ja wszczołem 01.04.2015r ale umorzyłem bo przyszedł na wywiad,ale nie wstawił sie w terminie w PUP wiec go wyrejestriowali. Wiec mam pisac czy nie?
Oprócz KOMORNIK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
podwyzszenie alimentów
nienależnie pobrane a aktualna wypłata
PILNIE POSZUKIWANY PRACOWNIK
UPEWNIJCIE MNIE
co z alimentami
koszty przedstawiciela ustanowionego przez sąd
szukam i szukam dłużnika
kurator a tytuł wykonawczy
jak zaliczacie wpłaty od komornika sądowego?
Czy uznać dłużnika za uchylającego się od zobowiązań?
TWzmiana
wniosek bez zaswiadczenia o bezkutecznosci
pilne
do KyNyO
Adres dłużnika
Czy pisac do US o umorzenie postepowania