KOMORNIK

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Grześ

KOMORNIK

Post autor: Grześ »

01.04.2015r wysłałam zapytanie do komornika czy dłużnik płaci przez okres 6 miesięcy 50% zasądzonych alimentów. Komornik odpisał ze w marcu była wpłata, ale nie 50% zasądzonych alimentów.
Następnie w związku tym ze dłużnik nie wstawił się w wyznaczonym terminie do PUP został wyrejestrowany. Zobowiązałam go do zarejestrowania się i nie zarejestrował się.
Czy mogę wszcząć postępowanie bez pisania zapytania do komornika czy płaci 50%?
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Grześ

Re: KOMORNIK

Prosze???
Awatar użytkownika
legalna 01
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: legalna 01 »

Ja mam interpretacje MPiPS, ze 6 miesięcy należy liczyć wstecz, rozpoczynając od pełnego miesiąca poprzedzającego wszczęcie postępowania dotyczącego uznanie dłużnika za uchylającego się.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
Grześ

to znaczy mama pisac do komornika zaptanie czy nie?
Ja wszczołem 01.04.2015r ale umorzyłem bo przyszedł na wywiad,ale nie wstawił sie w terminie w PUP wiec go wyrejestriowali. Wiec mam pisac czy nie?
ODPOWIEDZ