szukam i szukam dłużnika

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Selenit

szukam i szukam dłużnika

Post autor: Selenit »

Pomóżcie mi proszę, bo nie wiem co z tym fantem zrobić. Dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, który ma meldunek w naszej gminie. Matka dłużnika złożyła mi pismo, że syn pomimo meldunku od x lat nie mieszka z nią i na terenie naszej gminy. Wysłałam pismo do komornika o ustalenie miejsca zamieszkania. Komornik odpisał, że w miejscu zameldowania zastał matkę dłużnika, która oświadczyła j.w. W komisariacie policji komorni został poinformowany, że wskazany dłużnik nie jest im znany.
Reasumując powiedzcie proszę co ja mam z tym fantem zrobić./////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Selenit

Re: szukam i szukam dłużnika

Baaardzo was proszę.......
Asia4

Post autor: Asia4 »

ustalić kuratora
Selenit

Ja mam ustalić kuratora? Dłużnik posiada u mnie w gminie tylko meldunek, ja nie jestem OWW, a wydaje mi się, że to właśnie OWW ustala kuratora. Tak sobie pomyślałam, że może odeślę im inf., że nie można stwierdzić jednoznacznie, że jestem OWD, ze względu na fakt, że gość nie zamieszkuje w naszej gminie
zakręcona

Post autor: zakręcona »

Pismo do OWW, że nie jesteś OWD ze względu na to, że nie zamieszkuje na twoim terenie (po co potwierdziła matka i komornik). Na tym kończysz swoje postępowanie.
Selenit

Dzięki, dzięki, dzięki :)
róża

Post autor: róża »

Selenit czy mogłabyś podać treść tego zapytania do komornika? muszę akurat to samo zrobić
ODPOWIEDZ