komunikat
komunikat
Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej uprzejmie informuje, że jednostki samorządu terytorialnego z poziomu gminy, powiatu i województwa mają obowiązek przekazywania ministrowi właściwemu do spraw rodziny informacji o przyznanych przez jednostki samorządu terytorialnego uprawnieniach dla członków rodzin wielodzietnych za pomocą systemu teleinformatycznego, o którym mowa w art.18 ust.1 pkt2. W tym celu, uprzejmie proszę o wprowadzenie tych informacji w Module Administracyjnym w systemie teleinformatycznym SI KDR.
O CO CHODZI?????????????? POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!
O CO CHODZI?????????????? POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!
Re: komunikat
Właśnie też się zalogowałam i faktycznie w module administracyjnym jest taka "ankieta" do wypełnienia ale nie wiem jak się wziąć za nią:-(
A może to chodzi o to jeśli gmina posiada własną lokalną kartę to wówczas zaznacza się tak i resztę wypełnia ankiety.... Pomóżcie bo sama się gubię 

No właśnie u mnie nie ma programu i jak wybrałam w pierwszym pytaniu odpowiedź negatywną to pozostałe odpowiedzi są nieaktywne. Czy tak mam być? Czy może należało w drugim pytaniu dać odpowiedź, że gmina nie ma opracowanego takiego programu?
Hej
Ja wczoraj w module Administracji w zakładce informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych wypełniłam pierwszy punkt "Informacji o programach samorządowych" - że nie prowadzimy samorządowego rpogramu.
Pozostałe pola już się nie rozwijały. Tak wypełniony kwestionariusz zapisałam i informacja w komunikatach zniknęła.
Dzisiaj zalogowałam się do KDR i mam informację "Nieaktualne informacje o programie samorządowym
Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej uprzejmie informuje, że jednostki samorządu terytorialnego z poziomu gminy, powiatu i województwa mają obowiązek przekazywania ministrowi właściwemu do spraw rodziny informacji o przyznanych przez jednostki samorządu terytorialnego uprawnieniach dla członków rodzin wielodzietnych za pomocą systemu teleinformatycznego, o którym mowa w art.18 ust.1 pkt2. W tym celu, uprzejmie proszę o uaktualnienie tych informacji w Module Administracyjnym w systemie teleinformatycznym SI KDR." i teraz to już zgłupiałam. Ponownie potwierdziłam te dane, a komunikat nie znika.
Czy ktoś mi może pomóc?
Ja wczoraj w module Administracji w zakładce informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych wypełniłam pierwszy punkt "Informacji o programach samorządowych" - że nie prowadzimy samorządowego rpogramu.
Pozostałe pola już się nie rozwijały. Tak wypełniony kwestionariusz zapisałam i informacja w komunikatach zniknęła.
Dzisiaj zalogowałam się do KDR i mam informację "Nieaktualne informacje o programie samorządowym
Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej uprzejmie informuje, że jednostki samorządu terytorialnego z poziomu gminy, powiatu i województwa mają obowiązek przekazywania ministrowi właściwemu do spraw rodziny informacji o przyznanych przez jednostki samorządu terytorialnego uprawnieniach dla członków rodzin wielodzietnych za pomocą systemu teleinformatycznego, o którym mowa w art.18 ust.1 pkt2. W tym celu, uprzejmie proszę o uaktualnienie tych informacji w Module Administracyjnym w systemie teleinformatycznym SI KDR." i teraz to już zgłupiałam. Ponownie potwierdziłam te dane, a komunikat nie znika.
Czy ktoś mi może pomóc?
Oprócz komunikat - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
proszę o pomoc
jak rozpatrzyc
przedłużenie karty w systemie - krok po kroku
czy są już jakieś sprawozd???
KARTA STRACIŁA WAŻNOŚĆ
za zgodność
co zrobić????
Czy się nalezy KDR???
Orzeczenie - czy karta się należy?
czy ojcu dzieci też?