komunikat- znaleziono wnioskodawcę - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 02 kwie 2019, 8:53

Osoba o numerze PESEL .............. jest zarejestrowana w systemie i przypisana do rodziny o numerze/numerach .......... - taki mam komunikat już w obsłudze wniosku. Nr rodziny jest z innej gminy- co teraz? Pomocy
m_ssi
Praktykant
Od: 22 sty 2019, 14:07
Zajmuję się: FA/ŚR/KDR

Napisano: 02 kwie 2019, 9:42

ale może tak konkretnie o co chodzi a nie tylko sygnał SOS :shock:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 02 kwie 2019, 9:51

Sorki, :) a więc..
złożył mi facet wniosek o KDR (tylko dla rodziców) wprowadzając jego PESEL wyskoczyło mi czy wybrać osobę. Wybrałam tego Pana ale adres wskoczył mi z innej gminy.. Poprawiłam go na właściwy (tj wpisał mi we wniosku- czyli moja gmina).
Po zaakceptowaniu przeszło do obsługi wniosku a tam komunikat że wnioskodawca znaleziony i przypisany do rodziny o nr innej gminy.

Czyli jak się domyślał musiał wnioskować może kiedyś w innej gminie?
m_ssi
Praktykant

Napisano: 02 kwie 2019, 10:03

Na dzień dobry dobrze jest ustalić np. drogą telefoniczną jeżeli jest ta możliwość i z tą osobą, o co chodzi dlaczego jest zarejestrowana już w innej gminie. No chyba że facet złożył wniosek dla swoich rodziców? Bo jeśli tak to zdarzało mi się już tez nie raz ze jedno z dzieci ma również rodzinę z 3 dzieci i zamieszkują w innej gminie, wtedy nic facetowi nie zmieniamy. Wybieramy te osobę, wybieramy jego rodzinę i nie wybieramy na samym końcu, bo go tylko wykazujemy w nowym wniosku jako jedno z dzieci rodziców którzy maja otrzymać KDR.
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 02 kwie 2019, 11:15

Dzięki. Zadzwoniłam to "tej" gminy, Pani wyszukała rodzinę i wyszło, że Pan X jest w składzie jako osoba-dziecko, ale wnioskodawcą była jego matka, która składała na siebie o kartę. Więc nie wiem dlaczego wyskoczyło, że znaleziono wnioskodawcę.
m_ssi
Praktykant

Napisano: 02 kwie 2019, 12:43

czasem wnioskodawcami dla rodziców są właśnie dzieci, to tez się zdarza...
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 02 kwie 2019, 13:14

Wiem, wiem. Tylko w tym przypadku Pani, która prowadzi KDR w tej innej gminy mi sprawdziła, że wnioskodawcą była normalnie matka, która składała na siebie.
m_ssi
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x