koniec wychowawczego i co dalej?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Anna

koniec wychowawczego i co dalej?

Post autor: ~Anna »

Osoba była do 31.01.2014 na urlopie wychowawczym po zakończeniu urlopu wychowawczego tj. od 01.02.2014r wróciła do pracy i od 25.03.2014 przeszła na zasiłek chorobowy (kolejna ciąża).
Czy robić dochód uzyskany? Jak tak to z czego?
~Bogna

Re: koniec wychowawczego i co dalej?

Post autor: ~Bogna »

ja bym policzyła uzysk zgodnie z art. 3 pkt 24 lit. a ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz zaświadczenie o dochodzie uzyskanym z m-ca następującego po miesiącu, w którym dochód został uzyskany (art. 5 ust. 4b) czyli za marzec 2014r.
~bogus

Post autor: ~bogus »

dokładnie jak Bogna
~Ilona

Post autor: ~Ilona »

uzyskany za marzec musisz doliczyc
~jola joleczka

Post autor: ~jola joleczka »

według mnie musisz doliczyć dochód uzyskany - zakończenie urlopu wychowawczego czyli za luty, przecież ona nadal jest w zatrudnieniu - prawda - za zasiłek chorobowy doliczamy tylko po utracie zatrudnienia
~Anna

Post autor: ~Anna »

czyli dochód uzysakny bedzie za 25 dni marca z tytułu wynagrodzenia i za 6 marca zasiłek chorobowy
~jola joleczka

według mnie nie - 31.01.2014 zakończyła urlop wychowawczy i tym samym uzyskała dochód czyli dochód z miesiąca następującego - za luty
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

dla mnie uzyskanie za marzec ,, jak wróciła do pracy po wychowawczym i zachorowała to teraz ma wynagrodzenie chorobowe a nie zasiłek chorobowy
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

na urlopie wychowawczym byla do 31.01, wiec zakonczyla go - wrocila do pracy- 1.02 - i ta data to data uzysku...wiec uzysk w lutym doliczasz marzec 9wszystko co otrzymala w marcu z ttulu powrotu do pracy po wychowawczym, chorobowe tez)
~jola joleczka

uzyskanie dochodu - oznacza - zakończenie urlopu wychowawczego, a zakończyła go 31.01.
na zaświadczenia pracodawcy na pewno masz zapisane, że od ... do 31.01.2014 przebywała na urlopie wychowawczym
ODPOWIEDZ