koniec wychowawczego i co dalej?
koniec wychowawczego i co dalej?
Osoba była do 31.01.2014 na urlopie wychowawczym po zakończeniu urlopu wychowawczego tj. od 01.02.2014r wróciła do pracy i od 25.03.2014 przeszła na zasiłek chorobowy (kolejna ciąża).
Czy robić dochód uzyskany? Jak tak to z czego?
Czy robić dochód uzyskany? Jak tak to z czego?
Re: koniec wychowawczego i co dalej?
ja bym policzyła uzysk zgodnie z art. 3 pkt 24 lit. a ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz zaświadczenie o dochodzie uzyskanym z m-ca następującego po miesiącu, w którym dochód został uzyskany (art. 5 ust. 4b) czyli za marzec 2014r.
według mnie musisz doliczyć dochód uzyskany - zakończenie urlopu wychowawczego czyli za luty, przecież ona nadal jest w zatrudnieniu - prawda - za zasiłek chorobowy doliczamy tylko po utracie zatrudnienia
czyli dochód uzysakny bedzie za 25 dni marca z tytułu wynagrodzenia i za 6 marca zasiłek chorobowy
według mnie nie - 31.01.2014 zakończyła urlop wychowawczy i tym samym uzyskała dochód czyli dochód z miesiąca następującego - za luty
dla mnie uzyskanie za marzec ,, jak wróciła do pracy po wychowawczym i zachorowała to teraz ma wynagrodzenie chorobowe a nie zasiłek chorobowy
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
na urlopie wychowawczym byla do 31.01, wiec zakonczyla go - wrocila do pracy- 1.02 - i ta data to data uzysku...wiec uzysk w lutym doliczasz marzec 9wszystko co otrzymala w marcu z ttulu powrotu do pracy po wychowawczym, chorobowe tez)
uzyskanie dochodu - oznacza - zakończenie urlopu wychowawczego, a zakończyła go 31.01.
na zaświadczenia pracodawcy na pewno masz zapisane, że od ... do 31.01.2014 przebywała na urlopie wychowawczym
na zaświadczenia pracodawcy na pewno masz zapisane, że od ... do 31.01.2014 przebywała na urlopie wychowawczym
Oprócz koniec wychowawczego i co dalej? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Szo a pokal
200,00
nieszczęsny uzysk Elmer, Kronos i inni podpowiedzcie
taka sytuacja.........
REZYGNACJA
podatek należny pomocy
jak macie w uzasadnieniu do 200 zł
SZO wywiady
200 ZŁ.
200
separacja a dodatek
PODSTAWA DO 200
nie wiem czy zrobić zwrot pilne pomocy
separacja a dodatek
czy opiekun prawny dla dziecka składa samo zaświadczenie z Sądu czy Postanowienie sądowe o opiece prawnej ?
zbiory z fa