Konkurs koordynatorzy

~Iza

Re: Konkurs koordynatorzy

Post autor: ~Iza »

mam najnowsze wieści odnośnie konkursu. A mianowicie kosztami kwalifikowalnymi w konkursie sa tylko i wyłącznie koszty zatrudnia koordynatorów nowo zatrudnionych czyli po 18 kwietnia 2012r. Znowu wykpili powiaty
~A

Post autor: ~A »

Skąd ta informacja?
~betta

Post autor: ~betta »

~Iza
Napisz, czy to z czegoś zapisanego wynika, czy tylko z luźnej rozmowy z kimś?
~Iza

ja zadzwoniłam dzisiaj do MPiPS do Pani, która nadzoruje realizację tego projekty i wprost mi powiedziała, że tylko nowo zatrudniani koordynatorzy, więc u nas w wojewodztwie jest straszna afera
~betta

No pięknie... Ciekawe, czy wynika to z warunków konkursu? Zapisy w ogłoszeniu mówią inaczej - że koszty zatrudnienia koordynatorów począwszy od dnia opublikowania ogłoszenia. Może po prostu wpiszmy wszystkich, a niech potem sobie MPiPS spróbuje wywnioskować, ile kasy nam dać???
~pcpr

Post autor: ~pcpr »

ja tez dzwonilam i pani Kuszczuk jasno powiedziala ze program tylko uwazglednia nowo zatrudnionych koordynatorow, nie ma refundacji kosztow zatrudnionych dotychczas
~Iza

dokładnie tak jak pcpr, bo potem będzie trzeba jako załącznik do sprawozdania z realizacji zadania dołączyć kserokopię umów o pracę i tym samym nas udupią
~Iza

zresztą dofinansowują nam tylko 70% licząc od kwoty 1812 brutto brutto czyli nie więcej niż 1268,40 zł
~betta

Wiecie co... to jest perfidne jednak. Powiaty, które się zaczęły wywiązywać z tej chorej ustawy dostaną jeszcze w \"policzek\" bo same sobie zablokowały korzystanie z dotacji. Nawet jeśli jest niewielka, to jednak w skali roku się uzbiera.
Taka praktyka zdarza się nie pierwszy raz. Nie wiem, czy powinniśmy to tak zostawić?
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Zgadzam się w pełni z poprzedniczką. A zwłaszcza z tym, że to chora ustawa. Wszyscy mamy dość!!! A rodzicielstwo zastępcze zmienia się w tempie zastraszającym- w finansowy worek bez dna! To co do tej pory było mozliwe bez dodatkowych środków, staje się nagle niemożliwe! A PCPR-y to urzędnicy do bicia i to z każdej strony! Konkurs dla gmin na asystentów też był niesprawiedliwy - dofinansowanie ma obejmować tylko nowo zatrudnionych.
Kasia
ODPOWIEDZ