Konkurs koordynatorzy
Re: Konkurs koordynatorzy
mam najnowsze wieści odnośnie konkursu. A mianowicie kosztami kwalifikowalnymi w konkursie sa tylko i wyłącznie koszty zatrudnia koordynatorów nowo zatrudnionych czyli po 18 kwietnia 2012r. Znowu wykpili powiaty
~Iza
Napisz, czy to z czegoś zapisanego wynika, czy tylko z luźnej rozmowy z kimś?
Napisz, czy to z czegoś zapisanego wynika, czy tylko z luźnej rozmowy z kimś?
ja zadzwoniłam dzisiaj do MPiPS do Pani, która nadzoruje realizację tego projekty i wprost mi powiedziała, że tylko nowo zatrudniani koordynatorzy, więc u nas w wojewodztwie jest straszna afera
No pięknie... Ciekawe, czy wynika to z warunków konkursu? Zapisy w ogłoszeniu mówią inaczej - że koszty zatrudnienia koordynatorów począwszy od dnia opublikowania ogłoszenia. Może po prostu wpiszmy wszystkich, a niech potem sobie MPiPS spróbuje wywnioskować, ile kasy nam dać???
ja tez dzwonilam i pani Kuszczuk jasno powiedziala ze program tylko uwazglednia nowo zatrudnionych koordynatorow, nie ma refundacji kosztow zatrudnionych dotychczas
dokładnie tak jak pcpr, bo potem będzie trzeba jako załącznik do sprawozdania z realizacji zadania dołączyć kserokopię umów o pracę i tym samym nas udupią
zresztą dofinansowują nam tylko 70% licząc od kwoty 1812 brutto brutto czyli nie więcej niż 1268,40 zł
Wiecie co... to jest perfidne jednak. Powiaty, które się zaczęły wywiązywać z tej chorej ustawy dostaną jeszcze w \"policzek\" bo same sobie zablokowały korzystanie z dotacji. Nawet jeśli jest niewielka, to jednak w skali roku się uzbiera.
Taka praktyka zdarza się nie pierwszy raz. Nie wiem, czy powinniśmy to tak zostawić?
Taka praktyka zdarza się nie pierwszy raz. Nie wiem, czy powinniśmy to tak zostawić?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zgadzam się w pełni z poprzedniczką. A zwłaszcza z tym, że to chora ustawa. Wszyscy mamy dość!!! A rodzicielstwo zastępcze zmienia się w tempie zastraszającym- w finansowy worek bez dna! To co do tej pory było mozliwe bez dodatkowych środków, staje się nagle niemożliwe! A PCPR-y to urzędnicy do bicia i to z każdej strony! Konkurs dla gmin na asystentów też był niesprawiedliwy - dofinansowanie ma obejmować tylko nowo zatrudnionych.
Kasia
Oprócz Konkurs koordynatorzy - Stare tematy przeczytaj również:
szalone kpa
efs a ustawa o pieczy
decyzja na rzeczówke
wygaszanie decyzji odpłatność biologicznych
czy szkolić rodziny zastępcze niezawodowe?
turnus
turnus
szkolenie Najnowsze zmiany w rachunkowości w 2012 roku
iPad dla niesłyszącego
umowa z ZRZ
\"Spójrz jak dbać o oczy\"
art. 44 ustawa o pieczy
Wniosek do Zakładu Karnego u udostępnienie danych
ocena kadydatów na RZ
odpłatność rodziców biologicznych
odpłatność rodziców biologicznych