Konsultacje społeczne w sprawie 500+ - Świadczenia rodzinne

Strona 11 z 24    [ Posty: 236 ]

Napisano: 29 gru 2015, 9:45

Popieram, chodzisz do pracy opłać dojazdy, opłać opiekunkę do dzieci a jak pracujesz to wiele innych kosztów. 500+ powinno być dla tych co są zatrudnieni, a nie dla tych co całe życie na opiece żerują. Mało tego to jeszcze na czarno pracują wiec mają pieniądze potem dostają z opieki to maja następne pieniądze potem świadczenia rodzinne znowu pieniądze i teraz 500+ więc zbiorą ok 10.000zł. miesięcznie a dzieci i tak nie mają książek przyborów szkolnych bo przecież stypendium też dostaną tylko wydają niezgodnie z przeznaczeniem wiec też chyba się zwolnię.
Aaa@

Napisano: 29 gru 2015, 13:50

1) dajecie 1000 zł tym co nie mają macierzyńskiego. ok-jeśli ma to dotyczyć osób które udokumentują, że mają pracę, ale np. umowę o dzieło lub zlecenie z którego nie mogą otrzymać macierzyńskiego. ale dla bezrobotnych? niby z jakiej okazji? zachęcacie tylko do obijania się. po co pracować za najniższą krajową skoro bez pracy przez rok tez dostanie prawie taka samą kwotę?bez sensu..... niech idą do pracy jak inni i niech zapracują na wszelkie świadczenia, ale nie-wy wolicie dać wszystko za darmo. dajcie wędkę a nie rybę.

2) 500+ ? ale jednak dochodowo... czyli znów dajcie tym co nie pracują a tym co uczciwie pracują dochód przekroczy kryterium i nic nie dostaną od Państwa.

jaka to polityka? ściągacie w podatkach i tych wszystkich głupich składkach z nas-pracujących normalnie osób. i dajecie to w postaci zasiłków i w/w nowych beznadziejnych pomysłów-dajecie osobom które nie pracują i pewnie nawet nie zamierzają. bo im wygodnie narobić dzieci i żyć z tego co da Państwo. jak by wiedzieli, że nikt im nic za darmo nie da to może wzięli by się w końcu do uczciwej pracy...praca jest w naszym kraju...słabo płatna ale jest. ale skoro nie pracując dostaną tyle samo a nawet więcej niż Ci co codziennie uczciwie pracuj-to po co szukać tej pracy?

P.S. chyba czas pomyśleć o rzuceniu pracy???
bo po co mam się teraz zastanawiać jak ogarnąć bałagan który stworzyliście? przyjdzie do jakiegoś GOPSu/MOPSu i zobaczcie czy z naszej strony wygląda to wszystko tak pięknie jak z waszej?

aaa jeszcze zapomniałam- kochana "złotówka za złotówkę"... po co żeście to wymyślili???? po to żeby narobić nam roboty. zróbcie chociaż porządne szkolenia. dla wszystkich. tylko takie praktyczne. nie czysta teoria. bo teoria jedno a praktyka drugie. od nowego roku wchodzą dwa cudowne wasze pomysły, a mało kto z pracowników wie jak to ma wyglądać w praktyce. nie liczycie się z opiniami osób które za Was będą się tym zajmować. czyli pracownikami OPSów.

następnym razem zanim coś wprowadzicie to się może najpierw zastanówcie... bo rzucanie pomysłów i nobietnic bez pokrycia nie jest równe z rozsądnym wprowadzeniem ich w życie.

z pozdrowieniami
pracownik jednego z OPSów
b.k.

Napisano: 29 gru 2015, 14:11

bardzo ładnie, wysłałem coś podobnego :evil:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 29 gru 2015, 14:53

Też coś w tym stylu wysłałem - że znów nagradzają niepracujących i pracujących półoficjalnie oraz, że dyskryminują rodziny z jednym dzieckiem oraz rodziny w których rodzice pracują, bo nawet jak obydwoje mają minimalne krajowe i dwoje dzieci to nic nie dostaną na pierwsze dziecko. Pisałem im, żeby przy wprowadzaniu 500+ zlikwidowali ustawy o świadczeniach rodzinnych i funduszu alimentacyjnym-taki strzał w stopę, ale za 1000 zł miesięcznie jak mi dadzą to resztę dorobię :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2015, 11:26

west pisze:
onazmopsu pisze:"a my ja pracujaca na sr od 10 lat zarobki 1600 zł netto i maz 2900 zł razem 4500 zł i co z tego jak dojazdy do pracy to ksozt 500 zł miesiecznie
wiec zostaje nam 4 tys jezeli ktos mysli ze to duzo przy kredycie, rachunkach i małym dziecku to sie myli
i nam sie rodzinne nie nalezy ani normanlne ani nie bedzie te + 500
nie ma sprawiedliwosci bo te 500 + powinno byc dla osob które sa zatrudnione i maja dziecko wtedy ludzi mobilizowałoby do podjecia pracy
a tak samo panstwo rozleniwia i uczy siedzenia na socjalu !"
BRAWO!!! Mam identyczne odczucia i bardzo podobną sytuację
Dużo macie. Ja ze swoją żoną, dwójką dzieci, 13 letnim samochodem, kredytem, mieszkaniem na utrzymaniu z podobnymi pieniędzmi już "żyjemy w luksusie".[/

MASZ RACJĘ Mam tak samo tylko muszę utrzymać dwa samochody bo inaczej nie dojedziemy do pracy. NAM nic się nie należy za to że pracujemy - Ci co biorą zasiłki stypędia mają więcej od nas nie dojeżdzają do pracy dzieci jedzą za darmo w szkołach i żyją lajtowo my ciągle w nerwach
pracownik ops

Napisano: 30 gru 2015, 15:33

Ja też już wysłałam.

W dużym skrócie:

- rodzinne w takiej formie jak jest ( wyższe zasiłki ( likwidacja niektórych dodatków) i wyższe kryterium),
- likwidacja uzysku - rok bazowy i koniec,
- większa dotacja na obsługę,
- po co 500 +? dla pracujących wyższa ulga prorodzinna

Pozdrawiam Was i życzę Szczęśliwego Nowego Roku!!!
marlenka1

Napisano: 30 gru 2015, 16:41

Dadzą kryterium to będzie to samo co teraz - nie ruszą go przez 15 lat. Piszcie o świadczenie dla wszystkich bez wyjątku-nawet niższe. Za 300-400 zł co miesiąc, waloryzowane co trzy lata to ja bym nogi i ... golił do końca życia. To byłaby faktyczna ulga i prawdziwa polityka prorodzinna.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2015, 16:42

300-400 na dziecko oczywiście. Ale napisałem na zaś - 500 bez wyjątku dla wszystkich.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2015, 12:36

powinni dac 500 zl na wszystkie dzieci bez ustalania dochodu, jak jest w in. krajach w koncu jestesmy w UE, zabrac dotychczasowe zasilki i dodatki, zostawic swiadczennia opiekuncze (w tym zp)
hak

Napisano: 31 gru 2015, 14:11

hak pisze:powinni dac 500 zl na wszystkie dzieci bez ustalania dochodu, jak jest w in. krajach w koncu jestesmy w UE, zabrac dotychczasowe zasilki i dodatki, zostawic swiadczennia opiekuncze (w tym zp)
Dałoby radę przy tych kosztach co planują i 500 na dziecko każde dać. Jest gdzie ująć - do likwidacji ustawy o zasiłkach rodzinnych, o funduszu alimentacyjnym. Przy okazji 90% finansowej pomocy społecznej wypada. Przy 500 na każde można ulgi na dzieci pokasować, można pomniejszyć zasiłek macierzyński o te 500, albo nie dać w okresie macierzyńskiego. Tylko kwestia, żeby się za to wziął ktoś z jajami i ktoś "chcący". Ciekawe co zrobią?
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 11 z 24    [ Posty: 236 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x