Cześć
Mam 125 kartotek czynnych, z czego 80 mam zakontraktowanych
Nie wyobrażam sobie pracy bez kontraktu, wszytsko jasno określone z datami, działaniami, każdy czyta podpisuje...nie wywiązuje się, odpada...
pozdrawiam
~JULIA
dopiero dzis weszłam na ten dział i jestem w szoku- 80 kontaraktów!!!Chytba ze tylko kontrakt główny:):)a gdzie walauacja. Ja w swoich kontraktach mam zaplanowaną ewaluacje w czasie trawania decyzji. Spotykam sie z rodzinami na ewaluację 1, 2 razy w miesiącu + bieżace sprawy. Nie wierze że mozna robic cos dokładnie, suminnie przy takiej ilości. Wybacz ale mam duże wątpliwości. Dla mnie to nie profesjonalne- ilośc a gdzie jakośc bo przy takiej ilości truno mówić o jakości.
Nie chce Cie obrazić , nie odbieraj tak tego, to tylko moje watpliwości.
prosze o nadsylanie przyklodowych, wypelnionych juz kontraktow socjalnych na adres [email protected] za wszystkie denne odpowiedzi z gory wielkie dzieki!
pozdrawiam
Wstrząsnieta jestem...
Nie ma czegos takiego jak wzór wypełnionego kontraktu, przecież każda rodzina jest inna, każda ma inne problemy... Rece mi opadły jak przeczytałam, że kontraktów nie mozna zawierać z osobami niepełnoisparwnymi czy chorymi... kto to wyczytał w ustawie o pomocy społecznej?!! A gdzie uzgodnienia z podopiecznymi dotyczącymi ŚDS, terapii czy Klubów Integracji Społecznej?!!
Polecam szkolenia dot. kontraktów socjalnych np. prowadzone przez ich autora P. Domarackiego.