o takiej kontroli nie słyszałam
prędzej prawidłowość wydatkowania dotacji i podczas takiej kontroli może wyjść wszystko
mogą przelecieć wnioski,a mogą ich nawet nie ruszyć
u mnie podczas takiej kontroli sprawdzili tylko,czy dokładamy 20% i poprosili o zestawienie ile było decyzji z podziałem na szkoły
dlatego tak pobieżnie,bo sprawdzali też inne dotacje
ja mialam kontrol w tym miesiacu za 2013 rok z urzedu wojewodzkiego. Pan sprawdzal Regulamin, protokoły Komisji Stypendialnej (bo nasz regulamin tak mowi), wnioski, decyzje, faktury
A ja byłam 18. 09 na szkoleniu w Krakowie i szkoląca Małgorzata Jagiełło powiedziała, że trzeba robić weryfikację dochodu bo od września dostają na dojazd bądź na internat i to trzeba wliczać do dochodu. Dla mnie to też jest chore, bo wcześniej tego nie robiłam.
ja właśnie mam kilka takich osób, którym z dodatkiem 50 zł dochód przekroczy kryterium
do tej pory nic z takimi wnioskami nie robiłam
trzymałam się tego,że wnioskodawca sam ma mnie poinformować
w tym roku takim osobom będę odmawiała od października
jak zacznę wystawiać decyzje,to te osoby wezwę do zapoznania się ze zgromadzonym materiałem dowodowym i poinformuję,że od października przekraczają kryterium
to są najczęściej rodziny 3 osobowe, gdzie jeden rodzic jest pracujący i ma najniższą krajową,a drugi bez dochodów, więc nie ma mowy o tym,że w kolejnych miesiącach będzie zarabiał mniej i kryterium będzie zachowane