kontrola - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 wrz 2014, 8:11

Czy miał ktoś kontrolę, gdzie zalecono weryfikację dochodów za m-c wrzesień w związku z dodatkiem na dojazd do szkoły?
gops4

Napisano: 19 wrz 2014, 9:28

Nikt nic nie wie ?
gops4

Napisano: 19 wrz 2014, 10:13

o takiej kontroli nie słyszałam
prędzej prawidłowość wydatkowania dotacji i podczas takiej kontroli może wyjść wszystko
mogą przelecieć wnioski,a mogą ich nawet nie ruszyć
u mnie podczas takiej kontroli sprawdzili tylko,czy dokładamy 20% i poprosili o zestawienie ile było decyzji z podziałem na szkoły
dlatego tak pobieżnie,bo sprawdzali też inne dotacje
xyz@

Napisano: 19 wrz 2014, 12:27

ja mialam kontrol w tym miesiacu za 2013 rok z urzedu wojewodzkiego. Pan sprawdzal Regulamin, protokoły Komisji Stypendialnej (bo nasz regulamin tak mowi), wnioski, decyzje, faktury
Ania1982

Napisano: 22 wrz 2014, 11:56

A ja byłam 18. 09 na szkoleniu w Krakowie i szkoląca Małgorzata Jagiełło powiedziała, że trzeba robić weryfikację dochodu bo od września dostają na dojazd bądź na internat i to trzeba wliczać do dochodu. Dla mnie to też jest chore, bo wcześniej tego nie robiłam.
reńka

Napisano: 22 wrz 2014, 19:29

ja też była na szkoleniu u Pani która jest w sko i mówiła że nie trzeba przeliczac dochodu chyba że mieliby całkowicie odpaść.
mmmmm

Napisano: 23 wrz 2014, 7:31

ja właśnie mam kilka takich osób, którym z dodatkiem 50 zł dochód przekroczy kryterium
do tej pory nic z takimi wnioskami nie robiłam
trzymałam się tego,że wnioskodawca sam ma mnie poinformować
w tym roku takim osobom będę odmawiała od października
jak zacznę wystawiać decyzje,to te osoby wezwę do zapoznania się ze zgromadzonym materiałem dowodowym i poinformuję,że od października przekraczają kryterium
to są najczęściej rodziny 3 osobowe, gdzie jeden rodzic jest pracujący i ma najniższą krajową,a drugi bez dochodów, więc nie ma mowy o tym,że w kolejnych miesiącach będzie zarabiał mniej i kryterium będzie zachowane
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x