Kontrola zwolnień lekarskich
Kontrola zwolnień lekarskich
Witajcie,
mam pracownika nagminnie korzystającego ze zwolnień lekarskich, kontrolujemy go co jakiś czas gdy przebywa na zwolnieniu. Ponowinie dostarczył zwolnienie i to aż do połowy kwietnia mamy domysły że wyjeżdża za granice do pracy (takie Nas słuchy doszły). Czy ktoś może zlecał ZUSowi kontrolę zwolnień pracowniczych?
czy powołaliście się na jakiś atrykuł
Proszę podpowiedźcie dyr mi głowę suszy
mam pracownika nagminnie korzystającego ze zwolnień lekarskich, kontrolujemy go co jakiś czas gdy przebywa na zwolnieniu. Ponowinie dostarczył zwolnienie i to aż do połowy kwietnia mamy domysły że wyjeżdża za granice do pracy (takie Nas słuchy doszły). Czy ktoś może zlecał ZUSowi kontrolę zwolnień pracowniczych?
czy powołaliście się na jakiś atrykuł
Proszę podpowiedźcie dyr mi głowę suszy
Re: Kontrola zwolnień lekarskich
Jako pracodawca możesz wystąpić do ZUS o zasadność zwolnienia lekarskiego. Niestety podstawy prawnej nie podam, nie pamiętam.
Dziękuję Ewo właśnie dzwoniliśmy do ZUS też udzielono Nam takich informacji. czekam na zwolnienie i będę pisać.Pozdrawiam
piszesz pismo z prośbą o sprawdzenie zasadności zwolnienia to im wystarczy 

-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czy wy nie macie nic innego do roboty , u nas też główna księgowa napisała do ZUS o zasadność zwolnienia jednej z pracownic jak okazało sie wszystko jest ok kobieta poważnie choruje a mało tego lekarz który przeprowadzał badanie wprost powiedział że to kontrolne badanie jest na pismo głównej księgowej .Akcja w biurze była dokładna teraz idzie złość na złość przecież pracownik nie musi opowiadac o swojej chorobie wszystkim wkoło . Jak los jest mściwy , głównej księgowej mąż też czesto bierze chorobowe na dodatkowe prace tej naszej pracownicy syn pracuje z mężem księgowej i wie gdzie on będąc na zwolnieniu pracuje i oto lekarz orzecznik zjechał go na robocie i po co to wszystko
ania
Proponuję interesować się SWOJĄ pracą a nie zabawiać się w detektywów. Jak ma zwolnienie to widocznie potrzebuje.
Bez przesady bo z czasem wszystko może obrócić się przeciwko \"nadgorliwej \'osobie.
Bez przesady bo z czasem wszystko może obrócić się przeciwko \"nadgorliwej \'osobie.
Widzę że zrodziła się fala krytyki do mojego zapytania. ja wykonuje polecenia zlecone przez przełożonego.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to że ktoś bierze \"lewe\" zwolnienia to jest o.k.? Wszyscy powinni go naśladować i jeszcze chwalić za pomysłowość?
Oprócz Kontrola zwolnień lekarskich - Kadry przeczytaj również:
Wysługa w ZUS Z-3
zasilek opiekunczy - jaka podstawa
Zaproszenie: Elbląg 12 maja 2014r - Nowelizacja ustawy o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne
13-tka
podstawa wynagr. chorobowego
urlop niepełnosprawnego
nowy platnik
dod. urlop pracownicy socjalni
Usługi opiekuńcze
podstawa zasiłku chorobowego
rencista a umowa zlecenie
Podanie o specjalność
1/2 dirty????
stopnie awansu pracownika socjalnego
kontrola PIP