kontrole z 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 26 sty 2017, 10:15

U mnie jest taki problem że decyzje nie zostały wysłane tylko mają odbierać osobiście, także jest pół na pół i co teraz mam zrobić?
izzka

Napisano: 26 sty 2017, 10:54

A drukujecie informację z CBB i wpinacie do akt?
xxc

Napisano: 26 sty 2017, 11:19

izzka pisze:U mnie jest taki problem że decyzje nie zostały wysłane tylko mają odbierać osobiście, także jest pół na pół i co teraz mam zrobić?
no to fajnych masz tych petentów :lol:
czyli wypłacacie bez odebranych decyzji? u nas wyszło kilka spraw przy dostarczaniu decyzji np. że ktoś nie mieszka w Polsce :D
rysia

Napisano: 26 sty 2017, 11:54

izzka pisze:U mnie jest taki problem że decyzje nie zostały wysłane tylko mają odbierać osobiście, także jest pół na pół i co teraz mam zrobić?
to lepiej dzwoń do nich i proś żeby odebrali (groźba tez wchodzi w grę ;)) bo bez odebranej decyzji nie powinny iść wypłaty, akurat na to kontrola patrzy
xxc pisze:A drukujecie informację z CBB i wpinacie do akt?
CBB tylko w przypadku gdy ktoś z wniosku już gdzieś wystąpił, oczywiście sytuacja musi być wyjasniona
123qwe

Napisano: 26 sty 2017, 12:09

Odnośnie CBB czytam protokoły pokontrolne i w większości jest zarzut, że w aktach nie ma wydruków z CBB :shock:
xxc

Napisano: 26 sty 2017, 12:28

A gdzie można takie pokontrolne dostać , można gdzieś podpatrzeć???
swieza(K)
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 02 wrz 2016, 8:39
Zajmuję się:

Napisano: 26 sty 2017, 14:04

A na co nie patrzy? :-) Armagedon...
izzka

Napisano: 26 sty 2017, 15:16

123qwe pisze: bo bez odebranej decyzji nie powinny iść wypłaty, akurat na to kontrola patrzy
Taa, a zapomnieli jak w kwietniu naciskali żeby wypłacać hajs? Czasami mam wrażenie że ci z góry są jacyś oderwani od rzeczywistości.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 26 sty 2017, 15:28

U nas też wypłaty poszły a decyzje leżą.
zagwostka

Napisano: 26 sty 2017, 15:58

u mnie też mam z 50 decyzji nieodebranych bo szkoda na znaczki a petenci nie przychodzą po odbiór....

a robiliście tak, że w kwietniu jak ktoś składał wniosek i zaznaczał że nie było zmian w dochodach to pobieraliście dochody z wniosku z rodzinnego i nie sprawdzaliście osób w ZUS i US ?

bo jak na początku kwietnia byłam na szkoleniu u Wardacha to mówił żeby tak robić ale teraz boję się że na kontroli się doczepią że nie mam pobranych dochodów, składek itp.
Beata88

Strona 3 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x